fbpx
  • Shape
Vegetarisk Hverdag

Camilla Skov

  • Opskrifter
  • Inspiration
  • Livet & hverdagen
  • Om
  • Webshop
  • Group 3
  • Group 4 Søg
15-30 min, Salater  /  30/06/2023

Nye kartofler med grøn sommerragout

nyekartofler-sommerragout

Hvad er en ragout egentlig? Hvis man googler definitionen står der bare “a highly seasoned dish of small pieces of meat stewed with vegetables.” Her har jeg af gode grunde udeladt kødet og ladet grøntsagerne være stjernerne! Det blev en slags lun kartoffelsalat med sæsongens grønt og det smager himmelsk. Du kan servere enten som tilbehør eller hovedret, afhængig af, hvor sulten du er. Og den er også god dagen efter.

Der har været stille her længe, for jeg har været fuldstændig opslugt af arbejdet med min nye bog. Den udkommer til efteråret, og jeg fortæller meget mere om den i sensommeren, og glæder mig til at have plads i min hjerne til dette domæne igen.

Med udgivelsen af denne her opskrift, går jeg på sommerferie og er nok først tilbage til august. Trænger til en reel pause.

nyekartofler-sommerragout

 

Nye kartofler med grøn sommerragout

30 min / 4 portioner

Ingredienser

Kartofler
  • 750 g nye kartofler
  • 2 tsk salt
Grøntsager
  • Halv bundt forårsløg
  • 1 lille squash
  • 1 pose sukkerærter
  • 1 bundt asparges
  • 1 håndfuld friske ærter
Sovs
  • 2 fed hvidløg
  • 0,5 dl olivenolie
  • 2 tsk salt
  • 1 citron, skal og saft
  • 1 god håndfuld basilikum
Til servering
  • 30 g lagret ost

Sådan gør du

Sæt kartoflerne over i vand med salt og kog op. Sæt en timer på 8 minutter, når vandet koger.

Sluk for varmen og lad dem stå i det varme kogevand.

Imens kartoflerne simrer, snittes alle grøntsagerne i stykker à nogenlunde samme størrelse på 1 cm. Det behøver ikke være præcist.

Hak hvidløgene groft. Find en stegepande frem og lun hvidløg i olivenolien på mellem varme. Når de begynder at få en smule farve tilføjes grøntsagerne og 1 tsk salt.

Steg grøntsagerne i ca. 5 minutter, til de er gennemvarme. Vi vil lokke sødmen frem, men stadigvæk have lidt bid.

Riv skallen af citronen over grøntsagerne og pres halvdelen af saften ud over. Hvis du har nogle friske urter derhjemme, kan de sagtens komme i som finishing touch. Her brugte jeg basilikum.

Check til kartoflerne. Er de møre blandes de sammen med ragouten. Smag til med salt, peber og evt. mere citronsaft.

Afslut med en dejlig mængde revet ost.

32 ⬅︎ Tryk på hjertet, hvis du kan lide indlæggetLoading...

Skriv en kommentar

Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram eller Facebook for opdateringer om nye opskrifter.
Hvis du kan lide denne, så prøv også:

Nye kartofler med persillepesto og burrata

 

Nye kartofler med brunet løgsmør

 

Indlægsnavigation

Pomodoro
Squashkage med squash-citron-drizzle

2 comments

  • Lis Børve-Jørgensen
    09/07/2023

    Blev meget inspireret

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      17/07/2023

      Dejligt!

      Reply

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Skriv dig op til mit nyhedsbrev

* obligatorisk

Vegetarisk Hverdag

Vegetarisk Hverdag er en vegetarisk blog startet i efteråret 2018 af Camilla Skov. Her finder du hverdagsvenlige vegetariske opskrifter og inspiration til vegetarisk aftensmad med fokus på madglæde og velsmag.

Alt indhold på sitet © Camilla Skov
CVR: 38627457

Om & Kontakt

  • Om
  • Kontakt
  • Samarbejder
  • Pressefotos
  • Foredrag
  • Copyright
  • Cookies & Persondata

Følg med her

  • Instagram
  • Facebook
  • Nyhedsbrev

Shop

  • Webshop
  • Handelsbetingelser
  • Kundeservice
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Hjemmesiden bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Hvis det ikke er ok for dig, kan du vælge cookies fra. Cookie settingsTillad
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR