Ahhh, verdens enkleste tomatsovs, og måske også den bedste? Minimal indsats – maximal comfort. I stedet for at skulle bruge tid på at hakke grøntsager, skæres de bare i store stykker, som giver smag, uden du behøver at arbejde for det.
Det siger næsten sig selv, at du skal ud og købe nogle gode tomater for at så enkel en sovs skal blive velsmagende, men nu siger jeg det lige alligevel. Det er stadig rørende billigt selvom du smider 12-15 kroner efter en dåse tomater. Mutti er mit foretrukne mærke.
Pomodoro
30-45 min / 4 portioner
Ingredienser
- 5-6 hvidløgsfed
- 1 løg
- 1 gulerod
- 3 spsk olivenolie
- 1 dåse gode flåede tomater, gerne fra Mutti
- Kanten fra en parmesanost (jeg smider dem i fryseren, og så kan de bidrage med umami til diverse sovser)
- 1 tsk salt
- 1 bundt frisk basilikum
- Salt og peber
Desuden
- 400-500 g valgfri pasta
- 1 håndfuld revet parmesan
Sådan gør du
Sæt en mellemstor gryde over ved lav varme.
Pil hvidløgsfedene og knus dem let med siden af en kniv.
Pil løget og skær midt over. Skræl guleroden og skær den i grove stykker.
Hæld de flåede tomater ud i en skål og knus dem med hænderne.
Kom olivenolie i gryden og steg hvidløget, til det har fået lidt farve. Det skal ikke brænde på, men blive gyldent.
Tilsæt løg, gulerod, tomat, ostekanten og salt. Vrid basilikummen over i to dele og tilsæt. Kog op og lad simre i 25 min.
Sæt imens pastavand over, og kog pastaen, mens du færdiggør sovsen:
Fisk alle grøntsagsstykker op af sovsen, pånær noget af basilikummen. (Du kan eventuelt gemme grøntsagerne til en suppe eller som base til en gryderet)
Brug en stavblender til at blende sovsen til den konsistens, du godt kan lide. Det behøver ikke være helt smooth, jeg kan godt lide den lidt små-chunky.
Tilsæt lidt mere olivenolie, salt og peber efter smag.
Når pastaen er ved at være færdig, gemmer du 1 dl pastavand. Dræn pastaen og kom direkte i sovsen sammen med pastavandet. Bland og server med masser af parmesan!
Hej!
Det ser så lækkert og simpelt ud 🤩
Lige et hurtigt spørgsmål, hvad sker der med ostekanten? Smelter den, eller fisker du også den op?
Vh Michelle