Det her er muligvis den korteste opskrift jeg har skrevet, men hold nu hvor smager det godt. Tror jeg skal lave det igen i aften. Jeg elsker jo cacio e pepe, som basically bare er pasta, ost og peber. En ret, hvor peberen steges, og giver spicy bid og modstand til osten. Her er peberen erstattet af gochujang, den koreanske fermenterede chili paste, som jeg ELSKER, og det er umami himlen.
Gochujang kan du købe i dit lokale asiatiske supermarked, eller online, hvis du ikke er så heldig at have en fysisk butik i nærheden. Det holder i en evighed i køleskabet, og du finder en del opskrifter med det, både her på hjemmesiden og i mine bøger.
Og ja, shout out og undskyld til min mand André, som meget gerne ville kalde denne her “Gochu e pepe”. Jeg er enig i, at det er et bedre navn, men blev nødt til at gå med det mere korrekte “ost og gochu”. Håber du stadig vil være gift med mig.
Cacio e gochu
15 min / 4 portioner
Ingredienser
- 400-500 g spaghetti
- 30 g (2 spsk) smør
- 30-40 g (2 store spsk) gochujang
- 200-250 g smagfuld ost (f.eks. 15o g cheddar & 50 g parmesan)
- 3 dl pastavand
Sådan gør du
Sæt vand over til pasta. Salt godt. Tilsæt spaghetti og kog al dente.
Imens smeltes smør i en lille gryde ved lav til middel varme og udvalgt ost rives groft eller fint. Whatever rocks your boat.
Tilsæt gochujang til smørret og lad det smelte sammen.
Når pastaen er færdigkogt, tager du 3 dl vand fra og dræner pastaen.
Kom pastaen op i gryden igen, tilsæt gochujangsmørret, osten og et godt skvæt pastavand. Rør rundt, til det hele er cremet og osten er smeltet. Tilsæt ekstra pastavand efter behov, det skal være lidt vådere, end du tror. Pastaen er tørstig AF.
Det er altså en helt fantastisk ret det her. Nu har jeg lavet den flere gange, den skuffer aldrig!
Jeg er begyndt at putte en teske creme fraiche i mit gochujan-smør, som lige giver lidt ekstra fylde og går godt sammen med osten.
Tak for en helt igennem fantastisk opskrift!
Hvor er det dejligt! Og god idé med creme fraichen, det vil jeg også overveje at prøve. Kh Camilla
Jeg har aldrig prøvet gochujang, men jeg vil prøve det, tak for opskriften!