fbpx
  • Shape
Vegetarisk Hverdag
  • Opskrifter
  • Inspiration
  • Blog
  • Om
  • Webshop
  • Group 3
  • Group 4 Søg
15-30 min, Brød & Wraps, Smæk på krydderierne, Vegansk  /  20/02/2020

Burger med friteret tofu & gochujangmayo

Burger med friteret tofu & gochujangmayo

Havde sådan en klassisk “fuck-hvad-skal-jeg-lave-til-aften”-følelse den anden dag. Denne her våde februarmåned stjæler altså min kreativitet. Og måske også de der to store deadlines jeg har i starten af marts. Men så huskede jeg, at jeg havde både tofu, kimchi og gochujang hjemme og aftensmaden var reddet! Det blev burger med friteret tofu & gochujangmayo, og det var både virkelig hurtigt at lave og smagte så tilfredsstillende.

Jeg elsker de koreanske smage i den fermenterede chili paste gochujang, sesam og kimchi. Hvis du ikke har prøvet gochujang endnu, så køb det endelig, næste gang du er i nærheden af et asiatisk supermarked. Det holder sig rigtig længe i køleskabet og jeg bruger det også i denne opskrift med stegte nudler. Kimchi kan man ligeledes købe i asiatiske supermarkeder, og jeg er også begyndt at se det i større supermarkeder som Irma og Kvickly. Jeg arbejder desuden på en hjemmelavet kimchi-opskrift, men gode ting tager tid…

Psst! Har du set, at man kan forudbestille kogebogen nu? Når du bestiller hos mig i februar får du til og med et sæt fine prints med helt gratis (hvis du vil altså). Bestil her

Ingredienser

15-30 min / 4 portioner

  • 400 g fast tofu
  • Maizena eller kartoffelmel
  • Salt og peber
  • Sorte sesamfrø (valgfrit)
  • Neutral olie

Gochujang-mayo:

  • 1-2 dl mayo (evt. vegansk mayo)
  • Gochujang efter smag
  • Et skvæt limesaft

Stegt broccoli:

  • 

Et hoved broccoli
  • 1-2 fed hvidløg
  • Soja

Desuden:

  • 

4 burger boller
  • Grøn, sprød salat
  • Kimchi (valgfrit)

Sådan gør du

Skær tofuen i skiver á cirka 1 cm. Tør med 
viskestykke eller køkkenrulle. Hæld godt med maizena/kartoffelmel i en dyb tallerken og krydr med godt med salt og peber. Hæld evt en spsk sesamfrø i. Læg tofuen i og sørg for den bliver dækket med melet.

Drys overskydende stivelse af og steg på pande i rigeligt olie til den er gylden på begge sider. Læg på køkkenrulle for at dryppe af.

Bland imens mayo med gochujang efter smag og et skvæt lime.

Skær broccolien ud i mindre stykker og steg ved høj varme i olie til de har farve og er gennemstegte, men stadig sprøde. Før til siden og tilsæt mere olie, som du steger hvidløget i til det er gyldent. Bland det hele og giv et skvæt soja. Server som tilbehør.

Rist burgerbollerne og lav burgere med mayo, salat, friteret tofu og kimchi.

3 ⬅︎ Tryk på hjertet, hvis du kan lide indlæggetLoading...

Skriv en kommentar

Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram, Facebook eller Bloglovin’ for opdateringer om nye opskrifter.

Hvis du kan lide denne, så prøv også:

Stegte nudler med gochujang og spejlæg

 

Sobanudler med broccoli og sesampaneret tofu

 

Indlægsnavigation

Chipotlegryde med bønner & grønkål
Vegetarisk i aften? Min kogebog!

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Skriv dig op til mit nyhedsbrev

* obligatorisk

Vegetarisk Hverdag

Vegetarisk Hverdag er en vegetarisk blog startet i efteråret 2018 af Camilla Skov. Her finder du hverdagsvenlige vegetariske opskrifter og inspiration til vegetarisk aftensmad med fokus på madglæde og velsmag.

Alt indhold på sitet © Camilla Skov
CVR: 38627457

Om & Kontakt

  • Om
  • Kontakt
  • Samarbejder
  • Foredrag
  • Copyright
  • Cookies & Persondata

Følg med her

  • Instagram
  • Facebook
  • Nyhedsbrev

Shop

  • Webshop
  • Handelsbetingelser
  • Kundeservice
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Hjemmesiden bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Hvis det ikke er ok for dig, kan du vælge cookies fra. Cookie settingsTillad
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR