• Shape
Vegetarisk Hverdag

Camilla Skov

  • Opskrifter
  • Inspiration
  • Livet & hverdagen
  • Om
  • Webshop
  • Group 3
  • Group 4 Søg
45-60 min, Bagværk  /  03/08/2023

Squashkage med squash-citron-drizzle

squashkage

Hvis jeg siger squashkage, tænker du nok på den gulerodsagtige version med julekrydderier, men du sagtens lave en variant, der er mere sommerligt frisk. Kagen her er således krydderifri (altså no shame til krydderkager, men også rart at kunne lave dem uden), og minder mere om en drizzle cake ⏤ en britisk kage, hvor en syrlig sirup hældes over kagen, lige når den kommer ud af ovnen. Kagen suger saften til sig, og bliver dejligt fugtig og snasket.

Vi er ret glade for at bage med olie i stedet for smør herhjemme. Det giver nogle ekstremt saftige kager, der holder sig saftige i dagevis, hvor de hurtigere bliver tørre, hvis man bager med smør. Pakker du kagen her ind i bagepapir holder den sig saftig i i hvert fald fem dages tid.

squashkage-2

Squashkage med squash-citron-drizzle

45-60 min / En alm. rugbrødsform

Ingredienser

Kagen
  • 130 g sukker
  • 1 citron, skal og saft
  • 2 æg
  • 100 g yoghurt
  • 100 g olie*
  • 300-350 g squash
  • 200 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk natron
  • 0,5 tsk salt

*Du kan bruge både neutral olie, som f.eks. raps- eller vindruekerneolie, og du kan bruge olivenolie, som potentielt fremhæver den grønne smag med sin lette pebrethed. Har bagt den med begge dele, og jeg synes både det ene og det andet er lækkert!

Drizzle
  • 60-80 g drænet squash
  • 80 g squash-saft
  • 80 g sukker
  • 1 citron, skal og saft
  • 0,25 tsk salt

Sådan gør du

Sæt ovnen på 175 grader. Smør en rugbrødsform eller springform med lidt olie og beklæd med papir.

Riv squashen fint og kom op i en si, som du placerer på en lille gryde. Kram squashen godt med hænderne, så saften løber ned i gryden, og du har en relativt tør squashmasse på ca 200 g tilbage. Saften gemmes og bruges senere!

Kom sukkeret op i en stor skål og riv skallen af citronen direkte ned i sukkeret. Bland godt sammen med et piskeris, til det dufter aromatisk.

Tilsæt citronsaft fra en halv citron, æg, 125 g af den drænede squash, yoghurt, og olie og pisk, så det akkurat er blandet sammen.

Vej melet af og kom op i skålen, sammen med bagepulver, natron og salt. Pisk eller rør det sammen til en homogen masse og hæld over i formen.

Bag i 35-40 min, eller til den er bagt igennem. Tjek med en tandstik eller lille kniv.

Mens kagen bager, laver du drizzle i en lille gryde ved kombinere den resterende drænede squash (ca. 60-80 g) med squash-saft, sukker, citronskal- og saft (tilsæt også saften fra den halve citron, du har tilovers fra kagedejen!) og salt. Kog op og lad simre 20- 30 min.

Når kagen er færdigbagt hældes drizzlen udover. Lad køle ned og server!

89 ⬅︎ Tryk på hjertet, hvis du kan lide indlæggetLoading...

Skriv en kommentar

Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram eller Facebook for opdateringer om nye opskrifter.
Hvis du kan lide denne, så prøv også:

Ricottakage m. rabarber, citron & birkes 

 

Saftig, julet krydderkage

 

Indlægsnavigation

Nye kartofler med grøn sommerragout
Spicy kartoffelsalat med majs, knust agurk & halloumi

23 comments

  • Linda Rosvall
    22/08/2024

    Jeg har lige bagt denne kage. En kollega havde bagt den os -og jeg faldt for den😋 Har dog bagt den med varmluft, spændt på om det gør den store forskel. Jeg tager altid varmluft hvis der ikke står noget er det forkert? Bruger nærmest altid varmluft..🤔

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      23/08/2024

      Der er ikke noget forkert i at bruge varmluft, ovne er jo også meget forskellige. Det varmluften gør er typisk, at ovnen bliver varmere end den angivne temperatur, så f.eks. 200 grader varmluft vil svare til 220-225 grader alm. ovn. Så når jeg bruger varmluft skruer jeg typisk lidt ned for temperaturen. 🙂

      Reply
  • Christina
    03/08/2024

    Vi har så mange squash i haven, så den opskrift må afprøves! Skal drizzlen sigtes inden den hældes over kagen?
    Tak for alle de skønne opskrifter 🙂

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      05/08/2024

      Hej! Den skal ikke sigtes. Og godt du lige mindede mig om denne her kage, den er jo så god! Og det er vist på tide at dele den igen. Kh Camilla

      Reply
  • Amina Schmidt
    16/09/2023

    Hej, hvordan opbevarer man kagen bedst, hvis den skal spises over 3 dage? Mvh Amina

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      26/09/2023

      Hej! Undskyld det sene svar. Jeg ville pakke den ind i plastfolie.

      Reply
  • Sara
    04/09/2023

    Ej den ser så lækker ud! Min blev desværre helt gummiagtig og hævede ikke særlig meget op. Har du et gæt på hvad jeg mon har gjort galt i processen? (Huskede bagepulver)

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      04/09/2023

      Det lyder meget mærkeligt. Går ud fra du huskede natron også? Var bagepulveret gammelt? Jeg er dig desværre svar skyldig ellers.

      Reply
      • Sara
        04/09/2023

        Godt tip. Får lige tjekket dato på det hele 🤞

        Reply
  • Anna
    30/08/2023

    Tror du man kan lave en glutenfri version, og hvilken type mel ville du anbefale? 😊

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      31/08/2023

      Det er desværre ikke mit speciale, så jeg må være dig svar skyldig. <3

      Reply
  • Malou
    22/08/2023

    Hej! Hvilken størrelse springform tror du ville passe til opskriften? ☺️

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      22/08/2023

      Tror sådan en klassisk 22 cm springform vil være god. 🙂

      Reply
  • Merethe
    15/08/2023

    1000 tak for en aldeles LÆKKER squashkage 👏👍🤗

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      21/08/2023

      Jamen selv tak! <3

      Reply
  • Kas
    14/08/2023

    Tak tak igen for guld til køkkenet! Er det over\under varme eller varmluft? Skal den simre under eller uden låg?

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      21/08/2023

      Hej! Alm. ovn, så klassisk over+undervarme og ikke varmluft. Drizzlen simrer uden låg. 🙂 Kh Camilla

      Reply
  • Kathrine P
    08/08/2023

    OMG!!! Det her er en genial kage! Tak for en fantastisk opskrift. 😊

    Reply
  • Cecilie
    07/08/2023

    Den lyder så lækker! Ved du mon, om den kan fryses? ☺️

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      07/08/2023

      Det kan den sagtens! 🙂

      Reply
  • U
    03/08/2023

    Uhh, den ser lækker ud. Hvilken slags olie bruger du i kagen?

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      03/08/2023

      Du kan bruge både neutral olie eller olivenolie. Vi har prøvet at bage den med begge. Jeg får lige skrevet det ind i opskriften også. 🙂

      Reply
  • Aase Wind
    03/08/2023

    Den glæder jeg mig til. Er ved at drukne i squash.

    Reply

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Skriv dig op til mit nyhedsbrev

* obligatorisk

Vegetarisk Hverdag

Vegetarisk Hverdag er en vegetarisk blog startet i efteråret 2018 af Camilla Skov. Her finder du hverdagsvenlige vegetariske opskrifter og inspiration til vegetarisk aftensmad med fokus på madglæde og velsmag.

Alt indhold på sitet © Camilla Skov
CVR: 38627457

Om & Kontakt

  • Om
  • Kontakt
  • Samarbejder
  • Pressefotos
  • Foredrag
  • Copyright
  • Cookies & Persondata

Følg med her

  • Instagram
  • Facebook
  • Nyhedsbrev

Shop

  • Webshop
  • Handelsbetingelser
  • Kundeservice
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Hjemmesiden bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Hvis det ikke er ok for dig, kan du vælge cookies fra. Cookie settingsTillad
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR