Jeg har lyst til suppe i dag, og det bliver denne her med fennikel, kartoffel og dild. Et lidt andet take på kartoffelsuppen end den klassiske kartoffel-porre-version. Det er alle de ting jeg godt kan lide: billigt, nemt, mega velsmagende. Og her i slutningen af verdens længste januar er det lige det, jeg har brug for.
Vi har nogle pastinakker liggende, som jeg tænker, jeg bytter nogle af kartoflerne ud med. På den måde er suppe ret tilgivende.
Du kan udelukke fennikelfrøene, men jeg synes, det er dem, som gør denne her suppe til noget lidt ekstra.
Suppe med fennikel, kartoffel & dild
30-45 min / 3 portioner
Ingredienser
Suppe
- 1 fennikel
- 2 løg
- 3 spsk olivenolie
- 0,25 tsk fennikelfrø (kan udelades)
- 600 g kartoffel
- 7,5 dl vand (1 dl kan evt erstattes af hvidvin)
- 1 spsk konc. grøntsagsfond (1 terning bouillon)
- En god håndfuld dild
- 1 tsk dijonsennep
- Skal og saft af en halv citron
- Masser af peber
Ristede græskarkerner
- Et par håndfulde græskarkerner
- Olivenolie
- Salt
Sådan gør du
Skær løg og fennikel i strimler og steg i en stor gryde i olivenolie med et drys salt og fennikelfrø ved middel til høj varme, til grøntsagerne har fået fin farve og er faldet sammen.
Skræl imens kartoflerne og skær i tern.
Har du lidt hvidvin hældes 1 dl over grøntsagerne og koger igennem. Tilsæt vand og fond. Lad simre til kartoflerne er møre – ca. 15 min.
Bland græskarkernerne med et skvæt olie og et drys salt og bag i ovnen ved 185 grader varmluft i 8-10 minutter. Du kan selvfølgelig også riste dem i en pande ved middelhøj varme under omrøring.
Skyl og hak dilden fint (gem nogle kviste til pynt). Tilsæt til suppen og blend helt fint. Smag til med dijonsennep, citronskal og -saft, masser af friskkværnet peber og salt eller mere konc. fond.
Server med de ristede græskarkerner, et godt drys olivenolie og peber. Pynt med lidt dild og ekstra citronskal.