fbpx
  • Shape
Vegetarisk Hverdag

Camilla Skov

  • Opskrifter
  • Inspiration
  • Livet & hverdagen
  • Om
  • Webshop
  • Group 3
  • Group 4 Søg
30-45 min  /  17/01/2023

Stegte risruller med tofu & kål

stegte-risruller

Vidste du, at man kan stege risruller? Jeg har altid spist dem som friske ruller, men at stege dem gør lige rispapiret det mere anvendeligt. Stegte risruller kan du fylde med alt muligt, her valgte jeg en kombination af tofu og kål.

Det er værd at sige, at forskellige mærker af rispapir kan opføre sig forskelligt, når det steges. Jeg har ikke selv oplevet det, men jeg ved at nogle har oplevet, at det nærmest desintegrerer på panden, og det kan vi jo ikke have. Så steg lige en prøve først, og brug eventuelt dobbelt rispapir. Jeg tror også, at det rispapir du kan købe i asiatiske supermarkeder og grønthandlere er bedre umiddelbart, end det som fås i supermarkeder.

stegte-risruller

 

Stegte risruller med tofu & kål

30-45 min / ca. 10-12 ruller

Ingredienser

Risruller
  • 1 løg
  • Nogle gode håndfulde fintsnittet hvidkål (du kan også bruge spidskål el. andre kål)
  • Neutral olie
  • 400 g ekstra fast eller ekstra fast tofu*
  • 2 cm ingefær (ca. 1 spsk finthakket/revet)
  • 2-3 fed hvidløg
  • 1 spsk sesamolie
  • 2 spsk hoisin
  • 1 spsk soja
  • Korianderstilke, finthakkede (kan udelades)
  • Rundt rispapir
Dipsauce
  • 1 spsk crispy chili in oil (den fra Laoganma) eller anden chiliolie
  • 2 spsk soja
  • 2 spsk seasoned rice vinegar (kinesisk sort eddike)
Desuden
  • Frisk koriander
  • Sesamfrø
  • Agurkesalat

Sådan gør du

Kom tofuen op i en si og smuldr med fingrene. Pres så meget vand ud, som du kan. Lad stå og dryppe af.

Snit løg og hvidkål fint. Steg ved middel til høj varme på en pande i neutral olie med et drys salt, til det falder sammen og bliver gyldent i kanterne. Kom op i en stor skål.

Steg nu tofuen i neutral olie ved høj varme, til den bliver lyst gylden. Tilsæt fint hakket eller revet hvidløg og ingefær og steg videre et par minutter. Bland sammen med resterende ingredienser til fyldet. Smag evt. til med ekstra soja.

stegte-risruller

Tag et ark rispapir og dyp det kort i lunkent vand. Kom en skefuld fyld på toppen af rispapiret (sådan 4 cm’s penge fra toppen). Fold toppen over fyldet, rul en omgang og fold så siderne ind over fyldet, før du ruller resten af papiret om fyldet. Se evt. videoen her:

Stegte risruller

Steg gerne en prøve for at sikre, at forårsrullen kan holde sammen. Ellers kan du overveje at bruge dobbelt rispapir. Jeg havde ikke problemer med 1 lag rispapir, men der er forskel på forskellige mærker.

Steg alle rullerne i neutral olie, til de bliver sprøde på begge (eller alle!) sider. Kan være en god idé at stege på en non-stick pande, da de kan have en tendens til at klistre sig fast.

Top med lidt sesamfrø og koriander og server med dipsauce, ekstra chili olie og agurkesalat.

29 ⬅︎ Tryk på hjertet, hvis du kan lide indlæggetLoading...

Skriv en kommentar

Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram eller Facebook for opdateringer om nye opskrifter.
Hvis du kan lide denne, så prøv også:

Nudelsalat med peanuts

 

Nudelsuppe for ømme halse

 

Indlægsnavigation

Et køkken og bad i nye klæder
Suppe med fennikel, kartoffel & dild

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Skriv dig op til mit nyhedsbrev

* obligatorisk

Vegetarisk Hverdag

Vegetarisk Hverdag er en vegetarisk blog startet i efteråret 2018 af Camilla Skov. Her finder du hverdagsvenlige vegetariske opskrifter og inspiration til vegetarisk aftensmad med fokus på madglæde og velsmag.

Alt indhold på sitet © Camilla Skov
CVR: 38627457

Om & Kontakt

  • Om
  • Kontakt
  • Samarbejder
  • Pressefotos
  • Foredrag
  • Copyright
  • Cookies & Persondata

Følg med her

  • Instagram
  • Facebook
  • Nyhedsbrev

Shop

  • Webshop
  • Handelsbetingelser
  • Kundeservice
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Hjemmesiden bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Hvis det ikke er ok for dig, kan du vælge cookies fra. Cookie settingsTillad
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR