fbpx
  • Shape
Vegetarisk Hverdag
  • Opskrifter
  • Inspiration
  • Blog
  • Om
  • Webshop
  • Group 3
  • Group 4 Søg
30-45 min, Gryderetter & Supper, Vegansk  /  29/01/2023

Suppe med fennikel, kartoffel & dild

fennikel-kartoffelsuppe

Jeg har lyst til suppe i dag, og det bliver denne her med fennikel, kartoffel og dild. Et lidt andet take på kartoffelsuppen end den klassiske kartoffel-porre-version. Det er alle de ting jeg godt kan lide: billigt, nemt, mega velsmagende. Og her i slutningen af verdens længste januar er det lige det, jeg har brug for.

Vi har nogle pastinakker liggende, som jeg tænker, jeg bytter nogle af kartoflerne ud med. På den måde er suppe ret tilgivende.

Du kan udelukke fennikelfrøene, men jeg synes, det er dem, som gør denne her suppe til noget lidt ekstra.

Suppe med fennikel, kartoffel & dild

30-45 min / 3 portioner

Ingredienser

Suppe
  • 1 fennikel
  • 2 løg
  • 3 spsk olivenolie
  • 0,25 tsk fennikelfrø (kan udelades)
  • 600 g kartoffel
  • 7,5 dl vand (1 dl kan evt erstattes af hvidvin)
  • 1 spsk konc. grøntsagsfond (1 terning bouillon)
  • En god håndfuld dild
  • 1 tsk dijonsennep
  • Skal og saft af en halv citron
  • Masser af peber
Ristede græskarkerner
  • Et par håndfulde græskarkerner
  • Olivenolie
  • Salt

Sådan gør du

Skær løg og fennikel i strimler og steg i en stor gryde i olivenolie med et drys salt og fennikelfrø ved middel til høj varme, til grøntsagerne har fået fin farve og er faldet sammen.

Skræl imens kartoflerne og skær i tern.

Har du lidt hvidvin hældes 1 dl over grøntsagerne og koger igennem. Tilsæt vand og fond. Lad simre til kartoflerne er møre – ca. 15 min.

Bland græskarkernerne med et skvæt olie og et drys salt og bag i ovnen ved 185 grader varmluft i 8-10 minutter. Du kan selvfølgelig også riste dem i en pande ved middelhøj varme under omrøring.

Skyl og hak dilden fint (gem nogle kviste til pynt). Tilsæt til suppen og blend helt fint. Smag til med dijonsennep, citronskal og -saft, masser af friskkværnet peber og salt eller mere konc. fond.

Server med de ristede græskarkerner, et godt drys olivenolie og peber. Pynt med lidt dild og ekstra citronskal.

14 ⬅︎ Tryk på hjertet, hvis du kan lide indlæggetLoading...

Skriv en kommentar

Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram eller Facebook for opdateringer om nye opskrifter.
Hvis du kan lide denne, så prøv også:

Svampesuppe med grønkålstopping

 

Vegetarisk bouillabaisse

Indlægsnavigation

Stegte risruller med tofu & kål
Tærte med aubergine, oliven & vegansk bechamel

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Skriv dig op til mit nyhedsbrev

* obligatorisk

Vegetarisk Hverdag

Vegetarisk Hverdag er en vegetarisk blog startet i efteråret 2018 af Camilla Skov. Her finder du hverdagsvenlige vegetariske opskrifter og inspiration til vegetarisk aftensmad med fokus på madglæde og velsmag.

Alt indhold på sitet © Camilla Skov
CVR: 38627457

Om & Kontakt

  • Om
  • Kontakt
  • Samarbejder
  • Foredrag
  • Copyright
  • Cookies & Persondata

Følg med her

  • Instagram
  • Facebook
  • Nyhedsbrev

Shop

  • Webshop
  • Handelsbetingelser
  • Kundeservice
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Hjemmesiden bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Hvis det ikke er ok for dig, kan du vælge cookies fra. Cookie settingsTillad
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR