fbpx
  • Shape
Vegetarisk Hverdag
  • Opskrifter
  • Inspiration
  • Blog
  • Om
  • Webshop
  • Group 3
  • Group 4 Søg
45-60 min, Plademad, Vegansk  /  06/02/2023

Tærte med aubergine, oliven & vegansk bechamel

aubergine-vegansk-bechamel

Har du nogensinde prøvet vegansk bechamel? Jeg fik en tærte hos nogle venner med denne her type bechamel i en karryversion og var virkelig fascineret over, hvor cremet og lækkert det var.

Klip til denne tærte med ovnbagte grøntsager, vegansk bechamel (i min version) og færdigkøbt dej. Noget af et wow-stykke på frokostbordet. Eller middagsbordet for den sags skyld. Den kunne også fungere godt som en forret til 6 personer.

aubergine-taerte

Bechamelen laves ved at blende silken tofu med krydderurter, olivenolie og masser af umami i form af koncentreret fond, soja og ristede løg. Ristede løg er generelt undervurderet i det vegetariske køkken, sådan en lækker fed, salt og umamifyldt ingrediens!

Hele måltidet her er vegansk. De færdige butterdeje man kan købe i supermarkedet, har jeg nemlig aldrig oplevet, at der var smør i. Det kan selvfølgelig lige være værd at dobbeltchecke bagsiden af pakken, hvis du serverer den for en veganer.

 

Tærte med aubergine, oliven & vegansk bechamel

45-60 min / 4 portioner

Ingredienser

Grøntsager
  • 1 aubergine
  • 2 løg
  • 250 g østershatte
  • 4 fed hvidløg
  • 0,5 dl olie
  • 1 tsk salt
Tofubechamel
  • 300 g silken tofu
  • 1 dl ristede løg
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 spsk frisk oregano (kan udelades)
  • 1 spsk timian (kan udelades)
  • 1 spsk konc. fond
  • 1 spsk soja
Desuden
  • 1 rulle butterdej
  • 100 g kalamata oliven
  • 1 citron
Salat
  • 1 salathoved
  • 5-6 tomater
  • 40 g olivenolie
  • 20 g æblecidereddike
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sennep

Sådan gør du

Sæt ovnen på 225 grader varmluft.

Skær toppen af auberginen og skær den i en blanding af tern og skiver. Kom på en bagepapirsbeklædt bageplade.

Løgene pilles og skæres midt over. Det ene skæres i strimler, og det andet i tynde både. Riv østershattene i mindre strimler. Tilsæt til bagepladen sammen med hele hvidløgsfed med skal, som du lige prikker hul på.

Fordel olie og salt på grøntsagerne og fordel jævnt på bagepladen. Bag i først 15 min, rør rundt og sæt i ovnen yderligere 10-15 minutter, til grøntsagerne er flot gyldenbrune.

Imens laver du bechamelen ved at blende tofu, ristede løg, olivenolie, timian, oregano, fond og soja, til det er helt cremet.

Udsten dine oliven.

Når grøntsagerne er færdige, tages de ud af ovnen. Skru ned til 200 grader varmluft.

Rul butterdejen ud på en bageplade og fordel bechamelen. Efterlad 2 cm kant, som du pensler med lidt olivenolie. Grønsagerne fordeles på bechamelen sammen med de udstenede oliven. Sæt i ovnen i 10 minutter. Vend bagepladen 180 grader og bag 10 min mere.

Skyl imens salat og tomater og skær ud i passende stykker. Bland en dressing af olie, eddike, salt og sennep og fordel på grøntsagerne.

Pynt tærten med ekstra krydderurter og server med citronbåde.

11 ⬅︎ Tryk på hjertet, hvis du kan lide indlæggetLoading...

Skriv en kommentar

Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram eller Facebook for opdateringer om nye opskrifter.
Hvis du kan lide denne, så prøv også:

Galette med asparges & citronricotta 

 

Pirogger med feta & grønkål

 

Indlægsnavigation

Suppe med fennikel, kartoffel & dild
Svampestroganoff

1 comment

  • Ida Amalie
    23/03/2023

    Hej Camilla
    Den tærte ser super lækker ud! Tror du, man vil kunne forberede grøntsagerne dagen før eller tror du, de bliver bløde og våde?
    Mvh Ida Amalie

    Reply

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Skriv dig op til mit nyhedsbrev

* obligatorisk

Vegetarisk Hverdag

Vegetarisk Hverdag er en vegetarisk blog startet i efteråret 2018 af Camilla Skov. Her finder du hverdagsvenlige vegetariske opskrifter og inspiration til vegetarisk aftensmad med fokus på madglæde og velsmag.

Alt indhold på sitet © Camilla Skov
CVR: 38627457

Om & Kontakt

  • Om
  • Kontakt
  • Samarbejder
  • Foredrag
  • Copyright
  • Cookies & Persondata

Følg med her

  • Instagram
  • Facebook
  • Nyhedsbrev

Shop

  • Webshop
  • Handelsbetingelser
  • Kundeservice
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Hjemmesiden bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Hvis det ikke er ok for dig, kan du vælge cookies fra. Cookie settingsTillad
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR