fbpx
  • Shape
Vegetarisk Hverdag
  • Opskrifter
  • Inspiration
  • Blog
  • Om
  • Webshop
  • Group 3
  • Group 4 Søg
45-60 min, Comfort food, Gryderetter & Supper  /  09/02/2023

Svampestroganoff

svampestroganoff

Denne her opskrift er et twist på min klassiker Halloumi stroganoff. Den benytter sig egentlig af samme grundprincip ift. sovsen, men så består fyldet af endnu flere svampe og linser i stedet for den lidt dyre halloumi.

Denne her version egner sig specielt godt til kartoffelmos, det er virkelig vinterens luksusmad, og det der skal få os igennem de sidste måneder. Min bedste opskrift på kartoffelmos finder du her.

 

Svampestroganoff

45 min / 4 portioner

Ingredienser

Stroganoff
  • 2 gode håndfulde (ca. 2 dl) tørrede svampe (du finder dem i grøntafdelingen i større supermarkeder)
  • 2 dl kogende vand
  • 1 stort løg
  • 2 spsk olivenolie eller neutral olie
  • 500 g østershatte eller 750 g blandede svampe efter eget valg
  • 1 spsk smør
  • 1 fed hvidløg
  • 3 spsk tomatpuré
  • 1 spsk konc. grøntsagsfond
  • 1,5 spsk æblecidereddike
  • 1 tsk estragon, tørret eller 2 spsk frisk, finthakket
  • 1-2 tsk dijonsennep 2,5 dl fløde (plantefløde for vegansk)
Linser
  • 1,5 dl linser (jeg brugte beluga, men puy eller delikatesse ville også være lækkert) (du kan også bruge færdigkogte linser på dåse)
  • 5 dl grøntsagsfond
Tilbehør
  • Kartoffelmos
  • Purløg eller bredbladet persille
  • Stegt broccoli, snitbønner, grønne bønner eller lignende

Sådan gør du

Hæld kogende vand over de tørrede svampe og lad stå.

Sæt linserne over med grøntsagsfond og husk også at koge kartofler til mos.

Skær løget i strimler. Steg ved middel varme i olie med et drys salt i en mellemstor gryde.

Rens østershattene og riv dem i strimler (andre typer svampe skæres i mundrette stykker). Steg svampene ved høj varme på en pande med et drys salt, til al væden er fordampet. Tilsæt en klat smør, og steg videre, til svampene er smukt gyldne.

Imens hakkes hvidløget fint.

Knus vandet ud af de opblødte svampe (gem vandet) og tilsæt svampene til løgene sammen med hvidløg og tomatpuré. Steg videre i 2-3 minutter. Tilsæt mere olie, hvis det behøves. Hæld svampevandet op i en målekande, men pas på med at få evt jord/sand med. Supplér med vand fra hanen, så du har 3 dl vand i alt.

Tilsæt vand og konc. grøntsagsfond til gryden sammen med eddike, estragon, sennep og godt med friskkværnet peber. Lad koge op og simre i et par minutter. Tilsæt så fløden. Lad sovsen simre forsigtigt uden låg i mindst 10 minutter. Hvis den koger for meget ind, kan du altid sætte låg på eller tilsætte lidt mere vand.

Si kogevandet fra de kogte linser og tilsæt til gryden. Smag til med salt, peber og eventuelt mere eddike og sennep efter behov og smag. Steg lidt sprødstegt grønt til som en kontrast til fløden.

Server med kartoffelmos og finthakket purløg eller persille på toppen.

16 ⬅︎ Tryk på hjertet, hvis du kan lide indlæggetLoading...

Skriv en kommentar

Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram eller Facebook for opdateringer om nye opskrifter.
Hvis du kan lide denne, så prøv også:

Halloumi stroganoff

 

Svampesuppe

 

Indlægsnavigation

Tærte med aubergine, oliven & vegansk bechamel
Nudelsuppe med gochujang

6 comments

  • Dina
    22/02/2023

    Kan retten fryses ned? 🙂

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      27/02/2023

      Det kan den ja. 🙂

      Reply
  • Christina
    13/02/2023

    Jeg kan simpelthen ikke se, hvor tomatpureen skal tilsættes. Er det bare mig, der er blind??

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      13/02/2023

      Det er en smutter! Tilføjet nu. 🙂

      Reply
  • Søren
    12/02/2023

    Elsker opskriften, men hvornår bruges tomatpuréen?

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      13/02/2023

      Det er en smutter! Tilføjet nu. 🙂

      Reply

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Skriv dig op til mit nyhedsbrev

* obligatorisk

Vegetarisk Hverdag

Vegetarisk Hverdag er en vegetarisk blog startet i efteråret 2018 af Camilla Skov. Her finder du hverdagsvenlige vegetariske opskrifter og inspiration til vegetarisk aftensmad med fokus på madglæde og velsmag.

Alt indhold på sitet © Camilla Skov
CVR: 38627457

Om & Kontakt

  • Om
  • Kontakt
  • Samarbejder
  • Foredrag
  • Copyright
  • Cookies & Persondata

Følg med her

  • Instagram
  • Facebook
  • Nyhedsbrev

Shop

  • Webshop
  • Handelsbetingelser
  • Kundeservice
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Hjemmesiden bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Hvis det ikke er ok for dig, kan du vælge cookies fra. Cookie settingsTillad
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR