Jeg har advaret om, at der blev lidt majstema her på bloggen den næste tid, og her kommer næste opskrift i rækken. En majsotto! Majs i risotto lyder muligvis lidt 90er agtigt, men stay with me! Det kan virkelig noget. Specielt med en masse ost. Og den grillede citron løfter hele arrangementet og gør det lækkert og friskt.
Risottoen her bliver desuden lavet I OVNEN! En ny metode hjemme hos os, som blev til under arbejdet med Den dovne vegetar. Kapitlet “Hverdagens helte” i bogen indeholder grundopskriften på risotto i ovn, og det er virkelig en fool proof måde at lave risotto på.
Hvis du vil have mere risottoinspiration, har jeg samlet lidt forskellige opskrifter mit indlæg om risotto.
Majsotto med forårsløg & grillet citron
45 min / 4-6 portioner
Ingredienser
- 10 dl vand + 1 spsk salt
- 2 spsk smør
- 1,5 dl hvidvin (kan udelades)
- 1 bundt forårsløg
- 1-2 hvidløgsfed
- 2 majskolber (eller 300 g frosne majs)
- 4 dl risottoris (eller perlebyg)
- Skal og saft fra en halv grillet citron
- 100 g cheddar (eller anden smagfuld ost)
- 2 spsk smør
- Salt og peber
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180 grader alm. ovn.
Kog vand, salt, 2 spsk smør og hvidvin op i en mellemstor gryde.
Hak imens de grønne toppe på forårsløgene i fine strimler og gem til senere. Hak det hvide af forårsløgene samt hvidløg fint. Skær majsene fra kolben. Mål risene af.
Når vandet koger tilsættes forårsløg, hvidløg, ris og halvdelen af majsene. Bland godt sammen. Dæk gryden til med sølvpapir og låg. Bag i ovnen i 35 minutter.
Steg imens resterende majs hårdt på en pande i lidt neutral olie med et drys salt.
Riv skallen af citronen og sæt til side. Skær citronen over og steg skæresiden på panden, til den er godt karamelliseret.
Når risottoen er færdig i ovnen, tilsættes de stegte majs, 2 spsk smør, groftrevet cheddar og citronskallen. Bland sammen og smag til med saft fra den grillede citron, godt med friskkværnet peber (et must!) og afslut med forårsløg på toppen.
Skal de stegte majs, 2 spsk smør, groftrevet cheddar og citron skallen blandes inn i risotto på slutten, eller legges på toppen?
De skal blandes ind i risottoen. 🙂 Skriver det lige tydeligere i opskriften også. Kh Camilla
Hvorfor er det nødvendigt med både stanniol og låg?
Jeg drømmer også om et svar på dette 🙂
Staniolen lukker helt til, så der ikke kan komme noget damp ud. 🙂 Men altså du kan nok godt slippe afsted med kun at bruge låg, det kan bare være der skal mere væske til. Man har større kontrol når der er helt lukket.