Næst efter min absolut mest lavede opskrift Beluga Bolognese, så må Scorepasta være en klar runner up. Begge opskrifter er med i min første kogebog Vegetarisk i aften?, og jeg bliver så glad, hver gang I deler, at I laver dem.
Indtil nu har scorepasta ikke været at finde her på websitet, men det er vist på tide, at vi roder bod på det.
Det er en utroligt nem ret, som jeg ved mange familier elsker, fordi den går rent ind hos børn, og den tager ikke længere tid at lave, end det tager for pastaen at koge. Den er også helt genial med burrata-tortellinien fra Rema 1000, der dropper jeg typisk burrataen oven på. Dét måltid tager max. 15 minutter at lave.
Det jeg elsker allermest ved denne opskrift på scorepasta er de historier, der er landet i min indbakke, som handler om, at I rent faktisk har SCORET MED DENNE PASTA. Helt ærligt, det er det fineste, der er sket for mig. At jeg har lavet en opskrift, som puster til kærligheden derude. Hvis der er noget, vi har brug for, så er det dét.
Scorepasta
15 min / 4 portioner
Ingredienser
Tomatsovs
- 600-800 g smagfulde, solmodne tomater
- 80-100 g smør
- ca. 20 salvieblade
- 1-2 tsk æblecidereddike
- 1-2 tsk honning eller lys sirup
- Salt & peber
Desuden
- 400-500 g pasta
- 2-4 burrata oste
- Parmesan
Sådan gør du
Sæt pastavand over. Sørg for, at din burrata er taget ud af køleskabet og opvarmet til stuetemperatur (mindst en time inden, du begynder på maden).
Skær tomaterne i små stykker. Sæt pastaen over.
Varm smørret langsomt op i en lille pande ved middelvarme, rør lidt i det. Når smørret bliver gyldenbrunt og dufter af karamel, skrues der helt ned for varmen, salviebladene tilsættes og steger med et øjeblik. Fisk bladene op, og læg dem på et stykke køkkenrulle, så de bliver sprøde.
Tilsæt tomaterne til smørret. Skru op for varmen, og lad koge kraftigt ind i 5 minutters tid. Smag til med eddike, honning, salt og peber. Hvis pastaen ikke er helt færdig her, er det bedst at slukke for sovsen og lade den stå, så tomaterne ikke koger helt ud.
Når pastaen er perfekt al dente, blandes den med sovsen. Smag til en sidste gang. Burrataen rives over i halve og lægges på pastaen i sidste øjeblik med et godt skvæt olivenolie, salt og friskkværnet peber på. Pynt med salviebladene.
Servér med rigeligt fintrevet parmesan og friskkværnet peber.
Hvilken salat vil du anbefale at lave til? Hvis man skal servere noget tilbehør til retten? 🙂
Jeg ville lave en fennikelsalat med masser af finthakkede grønne urter. Persille, ramsløg og oregano for eksempel. Fenniklen helt tyndtskåret på mandolinjern. Simpel dressing med olivenolie og eddike.
Hej! Du skriver “skær tomaterne i små stykker, men de ser da meget hele ud på billedet?
Nogle gange hakker jeg dem i små tern, andre gange, hvis det er små meget smagfulde tomater, kan jeg godt finde på bare at skære dem i halve eller kvarte. 🙂
Akut hjælp søges!
Tror du, den vil smage godt med stegte champignon i?
Det er ikke noget, jeg ville gøre, men hvis du elsker tomat og champignon, så tror jeg det går fint. 🙂
Jamen altså.. sååå lækkert!! jeg kunne ikke lige finde salvie, så jeg brugte mynteblade i stedet, – dét kan også noget 🙂
Spændende med mynte! Det kan være jeg skal bruge det en anden gang. 🙂 Kh!
Vi havde heller ikke salvieblade første gang vi lavede, så vi brugte basilikum, og dét var virkelig godt! Men vi prøver med salvie i aften. Tak for en lækker opskrift.
Husk at skrive parmasan på ingredienslisten, den havde jeg ikke set i opskriften.
Godt du skriver, jeg får det rettet! ❤️
Nu vi er ved detaljerne. Opskriften er til 4 personer, Burrata skal deles i halve og jeg formoder, at der skal lægges en halv på hver portion. Skal der så ikke kun købes 2 stk?
Spændende opskrift. Den må jeg prøve at score min hustru gennem 28 år med 😉
Det har du da ret i! Det er op til den enkelte hvor meget burrata, man synes er passende, men ud fra beskrivelsen burde det kun være 2 stk, det har du helt ret i. 🙂