Hvis man har fulgt med her i noget tid, så ved man, at jeg elsker løg, og at jeg elsker karamelliserede løg. Det så enkelt, og så smuk en ting.
Jeg plejer at karamellisere løgene på panden, men har længe gået og overvejet om ikke man kunne slippe afsted med at gøre det i ovnen. Som tænkt så gjort! Og svaret er: det kan man godt. Det tager ikke kortere tid, men det kræver lidt mindre aktivt arbejde.
Løg, der er karamelliserede, smager sødt, rundt og er fulde af umami. Du kan bruge dem i sandwiches, på smørrebrød, i gryderetter og supper, samt pastaretter.
Ingredienser
60+ min / 2 portioner
- Et net med løg (750 g / 7-8 løg)
- 0,5 dl olivenolie
- 0,5 dl vand
- 1 tsk salt
- Nogle timiankviste (kan udelades)
Sådan gør du
Sæt ovnen på 200 grader alm. ovn.
Pil løgene, skær den lille rod der holder lagene sammen væk og skær løgene i tynde skiver.
Kom i en bagepapirsdækket bradepande og bland med olie, vand, salt og krydderurter.
Sæt i ovnen i 20 min. Rør rundt. Sæt i ovnen i yderligere 20 min.
Rør rundt i løgene igen og skru nu ned til 180 grader. Sæt løgene i ovnen i 20 min.
Bag i yderligere 10-20 minutter, til løgene er helt bløde og gyldenbrune.
Kan opbevares i køleskabet i en uges tid.
Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram, Facebook eller Bloglovin’ for opdateringer om nye opskrifter.
Hey, hvad betyder “Alm. Luft”. Alnindelig ovn, eller varmluft??
Alm ovn Har lige ændret det i opskriften også, så der ikke er andre, som bliver forvirrede.