fbpx
  • Shape
Vegetarisk Hverdag

Camilla Skov

  • Opskrifter
  • Inspiration
  • Livet & hverdagen
  • Om
  • Webshop
  • Group 3
  • Group 4 Søg
45-60 min, Comfort food  /  31/03/2020

Karamelliserede løg

Brunede-løg

Løg er en af mine yndlings råvarer. Jeg bruger løg hver eneste dag: Skarpe rå løg, sursøde syltede løg og comfy, søde karamelliserede løg, der kan bruges som et indslag i en sandwich eller et pitabrød eller som base for supper og gryderetter.

Karamelliserede løg tager lang tid at lave og kræver tålmodighed (hvilket jeg ikke har, jeg kunne godt have givet løgene på billedet 10-15 minutter til, damnit!), men så holder de også i køleskabet i 1-2 uger, hvis ikke du spiser dem inden. De er GULD.

Karamelliserede-løg

Forresten! I dag er sidste dag, du kan forudbestille min kogebog Vegetarisk i aften? og få et gratis sæt postkort med illustrationer fra bogen med (til en værdi af 55kr). Den kan bestilles her.

Ingredienser

45-60 min

  • 2-3 spsk smør
  • 750 g løg
  • Salt
  • 1 kvist rosmarin eller timian (valgfrit)
  • 1 spsk æblecidereddike
  • 1 spsk sukker

Sådan gør du

Smelt et par spsk smør i en stor sauterpande ved middel varme til høj varme. Imens piller du et par løg, skærer i halve og så i ca. 3-5 mm tykke skiver. Tilsæt til panden.

Mens de første løg steger, kan du pille og skære resten af løgene i skiver. Tilsæt løg løbende i takt med at løgene i panden bliver gennemsigtige og falder sammen. Tager de for meget farve, skruer du lidt ned for varmen. Rør rundt løbende. Fortsæt til alle løgene er i panden. Giv et godt drys salt og tilsæt rosmarin eller timian (valgfrit).

Skru ned til lav til middel varme og fortsæt med at røre rundt jævnligt til løgene er gyldenbrune. Skru ned for varmen hvis løgene begynder at brænde på.  Tilsæt ekstra smør efter behov.

Brænder der noget fast i bunden af panden kan du tilsætte lidt vand og lade det opløse al den gode smag og farve, som løgene vil suge til sig igen.

Når løgene er gyldenbrune tilsættes eddike og sukker. Lad det opløse sig og smag til med salt.

Løgene er færdige, når de er gyldenbrune og helt møre. Du kan næsten ikke stege dem for længe.

Opbevar i en bøtte i køleskabet i op til to uger (brug din lugte- og synssans, lugter de godt og er der ingen mug? Så er de fine at spise).

De kan bruges på sandwiches, som basis for supper og gryderetter, og som tilbehør til diverse retter!

17 ⬅︎ Tryk på hjertet, hvis du kan lide indlæggetLoading...

Skriv en kommentar

Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram, Facebook eller Bloglovin’ for opdateringer om nye opskrifter.

Hvis du kan lide denne, så prøv også:

Pasta e ceci

 

Chipotlegryde med bønner og grønkål

 

Indlægsnavigation

Okonomiyaki-ish med kålsalat
Det bedste mad-TV på Youtube #1

2 comments

  • Katrine
    02/04/2020

    Genialt! En af mine yndlingsrugbrødsmadder er rister rugbrød, stegte løg og sriracha sauce 🙂 når du skriver, at du bruger dem som base i gryderetter, er det så i stedet for rå løg, som steges?

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      02/04/2020

      Ooh, det lyder også godt. Havde ikke selv tænkt på den kombo! Og ja lige præcis! Man kan så bruge de karamelliserede løg og skippe stegningen af rå løg, når man laver en gryderet eller suppe. 🙂

      Reply

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Skriv dig op til mit nyhedsbrev

* obligatorisk

Vegetarisk Hverdag

Vegetarisk Hverdag er en vegetarisk blog startet i efteråret 2018 af Camilla Skov. Her finder du hverdagsvenlige vegetariske opskrifter og inspiration til vegetarisk aftensmad med fokus på madglæde og velsmag.

Alt indhold på sitet © Camilla Skov
CVR: 38627457

Om & Kontakt

  • Om
  • Kontakt
  • Samarbejder
  • Pressefotos
  • Foredrag
  • Copyright
  • Cookies & Persondata

Følg med her

  • Instagram
  • Facebook
  • Nyhedsbrev

Shop

  • Webshop
  • Handelsbetingelser
  • Kundeservice
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Hjemmesiden bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Hvis det ikke er ok for dig, kan du vælge cookies fra. Cookie settingsTillad
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR