Hej, tak fordi I har taget så godt imod mine madplaner! Er lidt overvældet over, hvor mange downloads, der har været de sidste par dage, og jeg håber virkelig, at I får glæde af dem. Tak også for forudbestillingerne af kogebogen, man kan stadig nå at få et sæt gratis postkort (til en værdi på 55kr) med i en uges tid endnu!
Jeg satser stærkt på at lave et nyt sæt madplaner til weekenden, og eftersom det tager mig ret lang tid at lave dem, overvejer jeg, om man skal betale et lille beløb for at kunne downloade de næste. Hvad ville du give for sådan en madplan med opskrifter, indkøbsliste og det hele?
Dagens opskrift er en variant af okonomiyaki – en japansk grøntsagspandekage, der er perfekt mad i denne tid (og til hver en tid to be fair), for det er sådan en ægte tøm-køleskabet-ret. Det her er ikke en autentisk opskrift på okonomiyaki, men mere inspireret af okonomiyaki, så jeg kalder den okonomiyaki-ish. Den kræver ingen specialingredienser og føl dig endelig fri til at eksperimentere med både fyld og topping! Der er ingen regler.
Ingredienser
30 min / 4 portioner
- 4 æg
- 2 dl hvedemel
- 0,5 tsk salt
- 0,5 tsk bagepulver
- 2-3 spsk fuskesauce/fiskesauce/soja
- 1 dl mælk eller vand
- 400 g kål (hvidkål, spidskål eller savoy)
- 2 gulerødder, groft revet
- 3-4 forårsløg eller et lille løg
Hoisinsovs:
- 4 spsk hoisinsauce
- 2 spsk soja
Cole slaw:
- 1/3-1/2 spidskål (her rødt)
- 0,5 lime (saften af)
- 1-2 tsk lys sirup
- 1,5-2 spsk mayo
- Et bundt koriander
Sådan gør du
Pisk æg, hvedemel, salt, bagepulver, f*skesauce/soja og mælk/vand sammen i en stor skål. Snit kål fint, hak løget fint og riv gulerødderne groft. Tilsæt til dejen og fordel dejen godt over grøntsagerne.
Steg tykke pandekager (10-15 cm i diameter) i neutral olie i en middel varm pande. 3-5 min på hver side, eller til de er flot gyldenbrune. Smag på den første pandekage og vurdér om der skal mere salt i dejen.
Bland imens hoisinsauce og soja i en skål. Pensel på pandekagen efter du har vendt den første gang. Hold pandekagerne varme i ovnen ved 75 grader, mens du steger resten.
Lav en cole slaw af finthakket spidskål, lime, sirup, mayo og rigeligt finthakket koriander. Smag til med salt og server som topping sammen med ekstra hoisinsauce og evt. mayo.
Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram, Facebook eller Bloglovin’ for opdateringer om nye opskrifter.