fbpx
  • Shape
Vegetarisk Hverdag
  • Opskrifter
  • Inspiration
  • Blog
  • Om
  • Webshop
  • Group 3
  • Group 4 Søg
15-30 min, Smæk på krydderierne  /  24/03/2020

Okonomiyaki-ish med kålsalat

Okonomiyaki-1

Hej, tak fordi I har taget så godt imod mine madplaner! Er lidt overvældet over, hvor mange downloads, der har været de sidste par dage, og jeg håber virkelig, at I får glæde af dem. Tak også for forudbestillingerne af kogebogen, man kan stadig nå at få et sæt gratis postkort (til en værdi på 55kr) med i en uges tid endnu!

Jeg satser stærkt på at lave et nyt sæt madplaner til weekenden, og eftersom det tager mig ret lang tid at lave dem, overvejer jeg, om man skal betale et lille beløb for at kunne downloade de næste. Hvad ville du give for sådan en madplan med opskrifter, indkøbsliste og det hele?

Okonomiyaki-2

Dagens opskrift er en variant af okonomiyaki – en japansk grøntsagspandekage, der er perfekt mad i denne tid (og til hver en tid to be fair), for det er sådan en ægte tøm-køleskabet-ret. Det her er ikke en autentisk opskrift på okonomiyaki, men mere inspireret af okonomiyaki, så jeg kalder den okonomiyaki-ish. Den kræver ingen specialingredienser og føl dig endelig fri til at eksperimentere med både fyld og topping! Der er ingen regler.

Ingredienser

30 min / 4 portioner

  • 4 æg
  • 2 dl hvedemel
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk bagepulver
  • 2-3 spsk fuskesauce/fiskesauce/soja
  • 1 dl mælk eller vand
  • 400 g kål (hvidkål, spidskål eller savoy)
  • 2 gulerødder, groft revet
  • 3-4 forårsløg eller et lille løg

Hoisinsovs:

  • 4 spsk hoisinsauce
  • 2 spsk soja

Cole slaw:

  • 1/3-1/2 spidskål (her rødt)
  • 0,5 lime (saften af)
  • 1-2 tsk lys sirup
  • 1,5-2 spsk mayo
  • Et bundt koriander

Sådan gør du

Pisk æg, hvedemel, salt, bagepulver, f*skesauce/soja og mælk/vand sammen i en stor skål. Snit kål fint, hak løget fint og riv gulerødderne groft. Tilsæt til dejen og fordel dejen godt over grøntsagerne.

Steg tykke pandekager (10-15 cm i diameter) i neutral olie i en middel varm pande. 3-5 min på hver side, eller til de er flot gyldenbrune. Smag på den første pandekage og vurdér om der skal mere salt i dejen.

Bland imens hoisinsauce og soja i en skål. Pensel på pandekagen efter du har vendt den første gang. Hold pandekagerne varme i ovnen ved 75 grader, mens du steger resten.

Lav en cole slaw af finthakket spidskål, lime, sirup, mayo og rigeligt finthakket koriander. Smag til med salt og server som topping sammen med ekstra hoisinsauce og evt. mayo.

44 ⬅︎ Tryk på hjertet, hvis du kan lide indlæggetLoading...

Skriv en kommentar

Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram, Facebook eller Bloglovin’ for opdateringer om nye opskrifter.

Hvis du kan lide denne, så prøv også:

Burger med friteret tofu og gochujangmayo

Tom Kha – Thai nudelsuppe

 

Indlægsnavigation

Madplan til 6 dage #1
Madplan til 6 dage #2

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Skriv dig op til mit nyhedsbrev

* obligatorisk

Vegetarisk Hverdag

Vegetarisk Hverdag er en vegetarisk blog startet i efteråret 2018 af Camilla Skov. Her finder du hverdagsvenlige vegetariske opskrifter og inspiration til vegetarisk aftensmad med fokus på madglæde og velsmag.

Alt indhold på sitet © Camilla Skov
CVR: 38627457

Om & Kontakt

  • Om
  • Kontakt
  • Samarbejder
  • Foredrag
  • Copyright
  • Cookies & Persondata

Følg med her

  • Instagram
  • Facebook
  • Nyhedsbrev

Shop

  • Webshop
  • Handelsbetingelser
  • Kundeservice
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Hjemmesiden bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Hvis det ikke er ok for dig, kan du vælge cookies fra. Cookie settingsTillad
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR