Endelig er det tid til endnu en tærteopskrift. Jeg elsker jo madtærter og denne tærte med majs og ramsløg er ingen undtagelse. Tænk endelig ikke dåsemajs! Jeg bruger majs fra frost, som er geniale i den del af året, hvor man ikke kan få fingrene i majskolber.
De skal steges på en brandvarm pande! Det er helt vildt vigtigt, for at de overhovedet får farve, når de kommer direkte fra fryseren. Lidt neutral olie, et drys salt og så godt med varme på. Og steg i små portioner, ellers ender de bare med at koge i stedet for at stege og få farve.
Majsens sødme spiller rigtig godt sammen med osten i fyldet. Og så steger jeg godt med ramsløg og kommer i tærten, det bliver helt mildt og rundt, når det bliver stegt, lidt ligesom vi kender det fra løg og hvidløg.
Ingredienser
60 min / 4 portioner
Tærtedej
- En portion tærtedej (eller køb færdig dej)
Fyld
- 300-400 g frosne majs
- 4 gode håndfulde ramsløg
- 4 æg
- 200 g creme fraiche 38%
- 0,5-1 dl mælk eller fløde
- 125 g smagfuld ost (f.eks. modnet cheddar)
- 0,5 tsk salt
- Godt med peber
Sådan gør du
Lav tærtedej og sæt ovnen på 200 grader. Forbag tærtedejen, mens du forbereder fyldet.
Varm en pande rigtig godt op. Steg majsene i små portioner i neutral olie med et drys salt (høj varme er virkelig vigtigt!), til de har fået godt med farve. Sæt til side.
Skyl ramsløgsbladene og hak groft (gem 5-6 blade til pynt). Steg ved middel varme i olie med et drys salt, til de falder sammen. Sæt til side.
Bland æg, creme fraiche, mælk/fløde, groftrevet ost, samt salt og peber.
Fordel majs og ramsløg i den forbagte tærtebund og hæld æggestanden over.
Bag tærten i ca. 25-35 min, til den er gyldenbrun på toppen.
Server med valgfrie grøntsager som tilbehør. Her stegte asparges med lidt syltede ramsløgsblomster og citronskal.
Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram, Facebook eller Bloglovin’ for opdateringer om nye opskrifter.
Hvis nu ramsløg ikke lige er til at få fat på, har du så nogen gode ideer til et alternativ?
Jeg kunne faktisk godt finde på at komme spinat, grønkål eller andet bladgrønt i denne her. Så samme mængde bladgrønt som ramsløgene og så et fed hvidløg. Kh