fbpx
  • Shape
Vegetarisk Hverdag
  • Opskrifter
  • Inspiration
  • Blog
  • Om
  • Webshop
  • Group 3
  • Group 4 Søg
30-45 min, Smæk på krydderierne  /  03/04/2022

Sesamnudler m. tofu, palmekål & majs

DSC08640

Jeg er helt tosset med de her sesamnudler og spiste dem til frokost en hel uge, fordi jeg havde lyst til dem hver dag. Den er løst baseret på Hetty McKinnons Tantanmen Ramen og er propfyldt med sesam i forskellige former. Både tahin og sesamolie giver denne ret en dyb og tilfredsstillende smag.

Jeg synes den bliver endnu bedre med hjemmelavet chiliolie, men hvis du ikke har overskud til at lave det selv, er Lao Gan Ma’s chiliolie altid en god go to.

DSC08635

Jeg har længe sværget til risnudler, men nu er jeg altså blevet virkelig glad for de her kinesiske hvedenudler. De er hurtige at koge, deres konsistens er super god, og det er sgu egentlig også bare dejligt med lidt variation.

Ingredienser

30 min / 2 portioner

Tofu

  • 200 g tofu
  • 1 tsk fintrevet, frisk ingefær
  • 1 spsk soja
  • 1 tsk sesamolie
  • 1 tsk sirup
  • 1 tsk riseddike

Grøntsager

  • Et god håndfuld palmekål
  • 4 forårsløg
  • 1,5 dl frosne majs

Sovs

  • 2 spsk tahin
  • 1 spsk soja
  • 2 tsk sesamolie
  • 1 tsk riseddike
  • 1 tsk sirup

Desuden

  • 200 g kinesiske hvedenudler
  • Chiliolie (hjemmelavet eller Lao Gan Ma)

Sådan gør du

Smuldr tofuen til en farslignende konsistens. Læg midt på et rent viskestykke, saml viskestykket om tofuen og vrid det, så du får så meget vand ud af tofuen som muligt. Riv ingefæren og bland med soja, sesamolie, sirup og riseddike i en skål.

Steg tofuen i neutral olie ved høj varme, til den har fået godt med farve. Tilsæt så dressingen og steg videre, til tofuen er tør og let sprød.

Skyl imens palmekålen og skær i strimler. Hak forårsløget helt fint og gem lidt af det grønne til servering. Hæld kogende vand over de frosne majs og lad tø op.

Steg palmekålen sammen med forårsløgene ved høj varme i olie med et drys salt. Bland imens sovsen.

Kog nudlerne efter instruktionerne og tag et par dl kogevand fra, inden du sier vandet fra.

Bland nudlerne med sovsen, en god sjat kogevand, grøntsagerne og halvdelen af tofuen. Det skal være meget cremet, grænsende til lidt for vådt, for nudlerne kommer til at suge væske til sig.

Servér med ekstra tofu, sesamfrø (kan udelades), forårsløg og godt med chiliolie.

14 ⬅︎ Tryk på hjertet, hvis du kan lide indlæggetLoading...

Skriv en kommentar

Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram, Facebook eller Bloglovin’ for opdateringer om nye opskrifter.

Hvis du kan lide denne, så prøv også:

Kinesiske pandekager med tofu og østershatte

 

Nudelsalat med Nuoc cham & friteret blomkål

 

Indlægsnavigation

Hjemmelavet sichuan chiliolie
Salat m. aubergine, kikærter, snackpeber & feta

2 comments

  • Frederikke
    17/09/2022

    Hej! Kan man bruge noget andet end palmekål?

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      17/09/2022

      Sagtens! Grønkål, broccoli eller grønne bønner f.eks.? 🙂

      Reply

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Skriv dig op til mit nyhedsbrev

* obligatorisk

Vegetarisk Hverdag

Vegetarisk Hverdag er en vegetarisk blog startet i efteråret 2018 af Camilla Skov. Her finder du hverdagsvenlige vegetariske opskrifter og inspiration til vegetarisk aftensmad med fokus på madglæde og velsmag.

Alt indhold på sitet © Camilla Skov
CVR: 38627457

Om & Kontakt

  • Om
  • Kontakt
  • Samarbejder
  • Foredrag
  • Copyright
  • Cookies & Persondata

Følg med her

  • Instagram
  • Facebook
  • Nyhedsbrev

Shop

  • Webshop
  • Handelsbetingelser
  • Kundeservice
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Hjemmesiden bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Hvis det ikke er ok for dig, kan du vælge cookies fra. Cookie settingsTillad
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR