Jeg er inde i en salatfase. Jeg craver bare grøntsager i alle former og tilberedninger. Selvfølgelig i kombination med mættende kulhydrater og i dette tilfælde feta og ost. Går og leger med tanken om, at min næste bog skal være en salatbog. Der var rimelig god opbakning omkring det på instagram, så det må jeg lige tygge lidt ekstra på. Og se om fasen holder ved længe nok til, at der kan komme en bog ud af det.
Her er i hvert fald en dejlig lun salat, hvor grøntsagerne bliver tilberedt i ovnen. Den kræver dermed ikke så frygteligt meget fokus, og det kan vi jo godt lide.
Ingredienser
30-45 min / 3-4 portioner
- 2 dl hvid quinoa (kunne også være fx. couscous)
- 1 aubergine
- 1 dåse (240 g) kikærter
- 1 tsk paprika
- 0,5 tsk hvidløgspulver
- 1 spsk olivenolie
- 2 røde snackpeber
- 2 håndfulde valnødder
- Nogle gode håndfulde frisk bredbladet persille og mynte
- 150 g feta
Vinaigrette
- 3 spsk olivenolie
- 1,5 spsk æblecidereddike
- 0,5 fed hvidløg
- ca. 1 tsk dijonsennep
- 1 tsk sirup/honning
- 0,75 tsk salt
Sådan gør du
Sæt ovnen på 225 grader varmluft.
Kog quinoaen efter anvisningerne på pakken.
Flæk auberginen på midten og skær i knap 1 cm tykke halvmåneskiver. Læg på en bagepapirs-beklædt bageplade i ét lag, giv et drys salt og et godt drys olivenolie.
Skyl kikærterne og tør godt i køkkenrulle eller et rent viskestykke. Kom op i en skål og bland med paprika, hvidløgspulver og olivenolie. Fordel på bagepladen.
Sæt aubergine og kikærter i ovnen i 15 min.
Skær imens snackpeberen i mundrette stykker. Efter de 15 min vendes aubergine og kikærter og snackpeber tilsættes til bagepladen med et drys olivenolie. Bag i 5 min.
Knus eller hak valnødderne groft og fordel nu på bagepladen. Bag i yderligere 6-8 min eller til valnødderne er ristede og grøntsagerne har fin farve.
Skyl og hak imens de friske krydderurter, og bland en vinaigrette af olivenolie, eddike, fintrevet hvidløg, dijon og sirup. Smag til med salt og peber. Den skal være godt salt og syrlig.
Bland de ovnstegte grøntsager med den kogte quinoa, og fordel dressingen. Vend de hakkede urter og smuldr halvdelen af fetaen ned i salaten og smag til. Top med ekstra krydderurter og smuldret feta.
Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram, Facebook eller Bloglovin’ for opdateringer om nye opskrifter.
Smager dejligt. Aubergine er en af mine ynglingsgrøntsager. Jeg tager en stor portion med til fællesfrokost bordet i morgen
Hvor skønt!
Wow, hvor er den her salat lækker. Lavede den igår til koldrøget laks. Og rester idag. Såååå god 🙂
Dejligt! 🙂
Denne salat ser vildt lækker ud, men foretrækker du at servere den lun eller kold?
Jeg skal til et sammenskudsgilde og er lidt i tvivl om den når at blive kedelig hvis den bliver serveret kold..?
Jeg synes faktisk den fungerer rigtig fint både lun og kold, så du kan sagtens tage den med til et sammenskudsgilde! Kh Camilla
Den glæder jeg mig til at prøve! Tror du måske man kunne bruge hvide bønner i stedet for kikærter? Jeg har nemlig overtaget en stor pose af dem og mangler lidt idéer til at få dem brugt ☺️
Det tror jeg sagtens! Kan godt være de ikke bliver helt lige så sprøde som kikærterne, men det gør ærligt ikke så meget. Tror hvide bønner i denne her vil være så lækkert! Kh Camilla
MUMS! Min nye yndlings-salat. Jeg tilsætter også lidt halloumi i min.
Aldrig en dårlig idé at tilsætte lidt halloumi! <3
Serverede den med stor succes for en ikke-vegetarisk gæst, der bemærkede “man savner slet ikke kødet”.
Lækker, lækker opskrift, hvor man ikke må undlade mynten.
Dejligt! Og du har helt ret, mynten giver noget rigtig godt her.
Sikke dog en dejlig opskrift! Jeg vil bare sige tak for evig inspiration til nye retter 🙂
Tusind tak! 🙂