fbpx
  • Shape
Vegetarisk Hverdag

Camilla Skov

  • Opskrifter
  • Inspiration
  • Livet & hverdagen
  • Om
  • Webshop
  • Group 3
  • Group 4 Søg
30-45 min, Plademad, Salater  /  08/04/2022

Salat m. aubergine, kikærter, snackpeber & feta

DSC00015

Jeg er inde i en salatfase. Jeg craver bare grøntsager i alle former og tilberedninger. Selvfølgelig i kombination med mættende kulhydrater og i dette tilfælde feta og ost. Går og leger med tanken om, at min næste bog skal være en salatbog. Der var rimelig god opbakning omkring det på instagram, så det må jeg lige tygge lidt ekstra på. Og se om fasen holder ved længe nok til, at der kan komme en bog ud af det.

Her er i hvert fald en dejlig lun salat, hvor grøntsagerne bliver tilberedt i ovnen. Den kræver dermed ikke så frygteligt meget fokus, og det kan vi jo godt lide.

DSC00015-2

Ingredienser

30-45 min / 3-4 portioner

  • 2 dl hvid quinoa (kunne også være fx. couscous)
  • 1 aubergine
  • 1 dåse (240 g) kikærter
  • 1 tsk paprika
  • 0,5 tsk hvidløgspulver
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 røde snackpeber
  • 2 håndfulde valnødder
  • Nogle gode håndfulde frisk bredbladet persille og mynte
  • 150 g feta

Vinaigrette

  • 3 spsk olivenolie
  • 1,5 spsk æblecidereddike
  • 0,5 fed hvidløg
  • ca. 1 tsk dijonsennep
  • 1 tsk sirup/honning
  • 0,75 tsk salt

Sådan gør du

Sæt ovnen på 225 grader varmluft.

Kog quinoaen efter anvisningerne på pakken.

Flæk auberginen på midten og skær i knap 1 cm tykke halvmåneskiver. Læg på en bagepapirs-beklædt bageplade i ét lag, giv et drys salt og et godt drys olivenolie.

Skyl kikærterne og tør godt i køkkenrulle eller et rent viskestykke. Kom op i en skål og bland med paprika, hvidløgspulver og olivenolie. Fordel på bagepladen.

Sæt aubergine og kikærter i ovnen i 15 min.

Skær imens snackpeberen i mundrette stykker. Efter de 15 min vendes aubergine og kikærter og snackpeber tilsættes til bagepladen med et drys olivenolie. Bag i 5 min.

Knus eller hak valnødderne groft og fordel nu på bagepladen. Bag i yderligere 6-8 min eller til valnødderne er ristede og grøntsagerne har fin farve.

Skyl og hak imens de friske krydderurter, og bland en vinaigrette af olivenolie, eddike, fintrevet hvidløg, dijon og sirup. Smag til med salt og peber. Den skal være godt salt og syrlig.

Bland de ovnstegte grøntsager med den kogte quinoa, og fordel dressingen. Vend de hakkede urter og smuldr halvdelen af fetaen ned i salaten og smag til. Top med ekstra krydderurter og smuldret feta.

59 ⬅︎ Tryk på hjertet, hvis du kan lide indlæggetLoading...

Skriv en kommentar

Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram, Facebook eller Bloglovin’ for opdateringer om nye opskrifter.

Hvis du kan lide denne, så prøv også:

Quinoasalat med feta, fennikel & stegt agurk 

 

Aspargesrisotto med ramsløg

 

Indlægsnavigation

Sesamnudler m. tofu, palmekål & majs
Mættende måltider med få kalorier

14 comments

  • Emilie
    29/08/2024

    Smager dejligt. Aubergine er en af mine ynglingsgrøntsager. Jeg tager en stor portion med til fællesfrokost bordet i morgen

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      30/08/2024

      Hvor skønt!

      Reply
  • Lotte
    29/05/2023

    Wow, hvor er den her salat lækker. Lavede den igår til koldrøget laks. Og rester idag. Såååå god 🙂

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      30/05/2023

      Dejligt! 🙂

      Reply
  • Lone
    11/05/2023

    Denne salat ser vildt lækker ud, men foretrækker du at servere den lun eller kold?
    Jeg skal til et sammenskudsgilde og er lidt i tvivl om den når at blive kedelig hvis den bliver serveret kold..?

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      15/05/2023

      Jeg synes faktisk den fungerer rigtig fint både lun og kold, så du kan sagtens tage den med til et sammenskudsgilde! Kh Camilla

      Reply
  • Cecilie
    24/08/2022

    Den glæder jeg mig til at prøve! Tror du måske man kunne bruge hvide bønner i stedet for kikærter? Jeg har nemlig overtaget en stor pose af dem og mangler lidt idéer til at få dem brugt ☺️

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      24/08/2022

      Det tror jeg sagtens! Kan godt være de ikke bliver helt lige så sprøde som kikærterne, men det gør ærligt ikke så meget. Tror hvide bønner i denne her vil være så lækkert! Kh Camilla

      Reply
  • Amalie
    21/08/2022

    MUMS! Min nye yndlings-salat. Jeg tilsætter også lidt halloumi i min.

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      24/08/2022

      Aldrig en dårlig idé at tilsætte lidt halloumi! <3

      Reply
  • Astrid
    10/08/2022

    Serverede den med stor succes for en ikke-vegetarisk gæst, der bemærkede “man savner slet ikke kødet”.

    Lækker, lækker opskrift, hvor man ikke må undlade mynten.

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      11/08/2022

      Dejligt! Og du har helt ret, mynten giver noget rigtig godt her.

      Reply
  • Trine
    21/04/2022

    Sikke dog en dejlig opskrift! Jeg vil bare sige tak for evig inspiration til nye retter 🙂

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      21/04/2022

      Tusind tak! 🙂

      Reply

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Skriv dig op til mit nyhedsbrev

* obligatorisk

Vegetarisk Hverdag

Vegetarisk Hverdag er en vegetarisk blog startet i efteråret 2018 af Camilla Skov. Her finder du hverdagsvenlige vegetariske opskrifter og inspiration til vegetarisk aftensmad med fokus på madglæde og velsmag.

Alt indhold på sitet © Camilla Skov
CVR: 38627457

Om & Kontakt

  • Om
  • Kontakt
  • Samarbejder
  • Pressefotos
  • Foredrag
  • Copyright
  • Cookies & Persondata

Følg med her

  • Instagram
  • Facebook
  • Nyhedsbrev

Shop

  • Webshop
  • Handelsbetingelser
  • Kundeservice
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Hjemmesiden bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Hvis det ikke er ok for dig, kan du vælge cookies fra. Cookie settingsTillad
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR