fbpx
  • Shape
Vegetarisk Hverdag

Camilla Skov

  • Opskrifter
  • Inspiration
  • Livet & hverdagen
  • Om
  • Webshop
  • Group 3
  • Group 4 Søg
15-30 min, Smæk på krydderierne, Sovs & dip  /  01/04/2022

Hjemmelavet sichuan chiliolie

sichuan-chiliolie

Olien her er med i min seneste kogebog Billig mad på dyre tallerkener, og den er ærligt noget af det bedste, jeg har derhjemme. Jeg bruger den i flere opskrifter i bogen (f.eks. i mine stegte ris og min opskrift på Dan dan nudler), og deler også en opskrift en af de næste dage, hvor jeg bruger den. Den løfter virkelig en nudel- eller risret! Den er stærk, krydret, parfumeret og bare helt fantastisk god.

For at lave denne her chiliolie, skal du have fat i et par specialingredienser, nemlig sichuanpeber og gochugaru (koreanske chili flakes). Sichuan smager helt anderledes end peber, som vi kender det. Det er et super aromatisk krydderi, som smager kraftigt af citrus, samtidig med den har en styrke og en bedøvende effekt på tungen. JEG ELSKER DET. Gochugaru er en knaldrød og forholdsvis mild chili, som man blandt andet bruger til kimchi. Jeg synes den er fantastisk i chiliolie, fordi den har en kraftig frugtig smag og giver en smuk farve.

Du kan købe begge dele hos f.eks. Den Kinesiske Købmand eller hos ASA spice – enten i deres fysiske butikker i København eller online. Jeg er kæmpe fan af ASA’s sichuanpeber, som teknisk set er af varianten timutpeber. Den er endnu mere crazy citrus end almindelig sichuanpeber, og er måske ikke for alle, men jeg synes, den er fantastisk.

sichuan-chiliolie

Jeg laver olien ved at hælde brandvarm olie over mine krydderier, så det bobler op og fræser helt vildt. Det kan godt føles lidt voldsomt, men du får en friskere og renere smag ved denne metode, end hvis du varmer olien op med krydderierne. Smagen bliver helt enkelt ikke lige så livlig, som den gør med denne metode.

Ingredienser

15-30 min / ca. 3 dl

  • 1 spsk sichuanpeber
  • 1 tsk fennikelfrø
  • 1 spsk chili flakes, stærke
  • 2 spsk milde koreanske kimchi chili flakes (gochugaru)
  • 1 spsk sesamfrø
  • 2 laurbærblade
  • 1 kanelstang
  • 1 tsk havsalt
  • 2 fed hvidløg
  • 5 cm ingefær (ca. 20 g)
  • 2,5 dl vindruekerneolie eller anden neutral olie

Sådan gør du

Start med at rense sichuanpeberen. Eventuelle sorte korn skal sorteres væk, så du kun har de fine rødbrune skaller tilbage.

Stød groft i en morter og kom i en mellemstor skål af stentøj eller andet materiale, der tåler høj varme. Stød også fennikelfrøene groft og tilsæt til skålen sammen med de resterende krydderier.

Hvidløget pilles og rives fint og kommes i skålen. Ingefæren skylles og rives fint. Kom også den i skålen.

Varm olien op i en lille gryde. Tjek, om olien er klar, ved at stikke spidsen af en spisepind af træ ned i olien. Bobler det rigtig godt omkring spisepinden, er olien varm nok.

Hæld olien over krydderierne i skålen. Det bobler godt op, så hæld stille og roligt og hold pauser undervejs. Rør godt rundt.

Lad olien køle af, kom den på et syltetøjsglas, og vent gerne 24 timer med at bruge den, så du får en så smagfuld olie som muligt.

25 ⬅︎ Tryk på hjertet, hvis du kan lide indlæggetLoading...

Skriv en kommentar

Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram, Facebook eller Bloglovin’ for opdateringer om nye opskrifter.

Hvis du kan lide denne, så prøv også:

Risruller med sesamblomkål 

 

Halloumi Tikka Masala

 

Indlægsnavigation

Quinoasalat med feta, fennikel & stegt agurk
Sesamnudler m. tofu, palmekål & majs

16 comments

  • Katrine Jagd
    23/12/2024

    Hej Camilla
    Hold nu op! Jeg ELSKER denne her olie og har lavet fire glas til julegaver i år! Tak for opskriften 😊😊

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      28/12/2024

      Vidunderligt!

      Reply
  • Karina
    11/09/2023

    Hej Camilla. Chiliolien er et kæmpe hit herhjemme og er også efterhånden blevet en bestillingsvare hos alle, der får den hos os! Jeg kæmper dog lidt med de små sorte korn. Du skriver, at du sorterer dem, men i nogle varianter sidder de små korn inde i skallerne. Fjerner du også dem? Jeg har én gang ladet dem alle være i dovenskab, men det smagte den besk af.

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      11/09/2023

      Fjerner altid alle sorte korn! I dovenskabens navn kan jeg godt finde på at sortere skallerne, hvor de små korn sidder godt fast, fra, og smide dem ud, i stedet for at forsøge at pille kornet ud. Livet er bare for kort. FEDT at den er et hit og en bestillingsvare! Gør mig mega glad. Kh Camilla

      Reply
      • Karina
        29/09/2023

        Måske jeg har været uheldig i Den kinesiske butik, men de sorte korn er i alle skallerne, så det er et kæmpe pillearbejde hos mig. Har dog lige købt timut versionen i Torvehallerne og det er et helt andet game! Vild smag til gengæld. Jeg kunne bedst lide at mikse dem halv/halv med de traditionelle 🙂

        Reply
        • Vegetarisk Hverdag
          30/09/2023

          Det lyder som om du har været lidt uheldig ja. Men uanset hvad er det lidt et pillearbejde. Timutversionen er insane, kan godt forstå du foretrækker et 50/50 mix 🙂

          Reply
  • Kathrine
    02/08/2023

    Hej Camilla
    Sætter man låget på glasset med det samme eller skal det først køle af?

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      03/08/2023

      Hej! Jeg ville lave olien i en skål af stentøj (eller en lille gryde!), da glas godt kan få et chok af en så hurtig og voldsom temperaturændring. Og så ville jeg lade olien køle lidt ned, inden jeg hældte det på glas. Den må godt være lunken, bare ikke brandvarm. God fornøjelse! Kh Camilla

      Reply
  • Stine
    11/10/2022

    Hejsa. Skal kanelstang og laurbærblade med ned i glasset til sidst?

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      11/10/2022

      De skal overhældes med olie sammen med de andre krydderier. 🙂

      Reply
      • Vegetarisk Hverdag
        11/10/2022

        Og ja, jeg kommer dem også med i glasset! Kh Camilla

        Reply
  • Martine Bjerke
    10/09/2022

    Hejsa. Har lige lavet olien og er så spændt på at bruge den! Bruger du bare den i stedet for olien du ellers ville stege i, eller tilsætter du den som topping og skal den opbevares på køl?

    Mvh Martine

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      11/09/2022

      Hej Martine. Jeg bruger den som topping. 🙂 Jeg opbevarer den faktisk bare i et køkkenskab, men fordi der er hvidløg i skal den egentlig helst opbevares på køl (det synes fødevarestyrelsen i hvert fald). Det er noget med hvidløget, som kan reagere i olien. Kh Camilla

      Reply
  • Laura
    05/04/2022

    Oj, det lyder godt. Hvor længe kan den holde sig?

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      07/04/2022

      3 måneder vil jeg sige, men længere hvis du har den i køleskabet. 🙂 Nogle foretrækker at opbevare olier med hvidløg i køleskabet, da det mindsker risikoen for botulisme. Der er jeg lidt uforsigtig af mig.

      Reply
      • Karinab
        11/09/2023

        Hej Camilla. Chiliolien er et kæmpe hit herhjemme og er også efterhånden blevet en bestillingsvare hos alle, der får den hos os! Jeg kæmper dog lidt med de små sorte korn. Du skriver, at du sorterer dem, men i nogle varianter sidder de små korn inde i skallerne. Fjerner du også dem? Jeg har én gang ladet dem alle være i dovenskab, men det smagte den besk af.

        Reply

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Skriv dig op til mit nyhedsbrev

* obligatorisk

Vegetarisk Hverdag

Vegetarisk Hverdag er en vegetarisk blog startet i efteråret 2018 af Camilla Skov. Her finder du hverdagsvenlige vegetariske opskrifter og inspiration til vegetarisk aftensmad med fokus på madglæde og velsmag.

Alt indhold på sitet © Camilla Skov
CVR: 38627457

Om & Kontakt

  • Om
  • Kontakt
  • Samarbejder
  • Pressefotos
  • Foredrag
  • Copyright
  • Cookies & Persondata

Følg med her

  • Instagram
  • Facebook
  • Nyhedsbrev

Shop

  • Webshop
  • Handelsbetingelser
  • Kundeservice
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Hjemmesiden bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Hvis det ikke er ok for dig, kan du vælge cookies fra. Cookie settingsTillad
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR