Mit projekt for januar er at få ryddet ud i køkkenskabene. Det er virkelig fascinerende, hvad der kan gemme sig derinde! Og jeg vil starte året med et rent lærred. Så i sidste uge ryddede jeg alt ud på køkkenbordet, så vi har et ordentligt overblik over, hvad der skal spises op i løbet af måneden. Jeg tænker også, rodet kan motivere!
Planen er at vi i løbet af måneden skal bruge mindst én ting fra lageret på køkkenbordet (men altså pluspoint for at bruge flere!) til hvert aftensmåltid. Forhåbentlig er der minimalt med ting tilbage, når vi når februar. Vi må gerne købe friske ting, som grøntsager og mejeriprodukter, men ikke hvis vi i forvejen har noget, der kan bruges. Tror det her bliver en ny januartradition!
Der lå blandt andet hele tre pakker med rispapir på køkkenbordet, efter jeg havde været inde bag i skabene, og det er jo ærligt mindst to pakker for meget. Så det første oprydningsmåltid måtte blive friske risruller! Et af mine favoritmåltider. Fik også et tip om at man kan stege rullerne, så det skal jeg prøve senere på måneden.
Jeg havde egentlig tænkt mig at komme tofu i, som jeg plejer, men det var udsolgt hos grønthandleren, så jeg tænkte om ikke en sprødstegt blomkål kunne fungere? Gad så ikke stege, da det kom til stykket, men besluttede mig for at ville lave den i ovn. Så jeg blandede en pasta med noget majsmel, vi havde købt til grød til baby, og fordelte den over blomkålsbuketterne. Blev det perfekt? Der er måske lidt plads til forbedring, men ved I hvad? Det blev virkelig godt i rullerne, så deler konceptet med jer, og så må jeg perfektionere på sigt.
Risruller med sesamblomkål
30-45 min / 4 portioner
Ingredienser
Sesampasta
- 4 spsk majsmel (fint), rismel eller andet mel (tror måske en mindre mængde kartoffelmel eller maizena også kan fungere?)
- 3-4 spsk soja
- 1,5 spsk neutral olie
- 1,5 spsk sesamolie
- 3 spsk sesamfrø (gerne både sorte og hvide)
- 2 tsk riseddike eller æblecidereddike
Grøntsager
- 1 blomkålshoved
- 1 agurk
- 2 gulerødder
- 2-3 avokado
- Frisk koriander
- Frisk mynte
Dipsauce
- Korianderstilke
- 3 spsk sweet chili sauce
- 3 spsk limesaft (ca. 1,5-2 lime)
- ca. 4 spsk fiskesauce eller soja
Desuden
- Ristede, saltede cashewnødder (groft hakkede)
- Rispapir (jeg foretrækker det runde)
Sådan gør du
Sæt ovnen på 200 grader varmluft.
Bland majsmel med de andre ingredienser til en paste. Tilsæt vand til den har en flydende, men tyk, konsistens som er til at fordele, men også kan klistre sig fast på blomkålen.
Skær blomkålen i mindre buketter og kom op i en stor skål. Hæld sesamdejen over, og fordel så godt som du kan med hænderne.
Fordel blomkålen på en bagepapirsklædt bageplade og sæt i ovnen i ca. 15 min.
Skær imens resterende grøntsager i stave og skyl krydderurterne.
Skær de nederste spidser af korianderstilkene fra (smid ud) og snit stilkene op til bladene, så fint du kan. Bland med de andre ingredienser til dipsaucen.
Saml risrullerne ved bordet ved at dyppe rispapiret kortvarigt i et fad med vand, og så fylde med alle ingredienserne. Dyp i dipsaucen!