fbpx
  • Shape
Vegetarisk Hverdag

Camilla Skov

  • Opskrifter
  • Inspiration
  • Livet & hverdagen
  • Om
  • Webshop
  • Group 3
  • Group 4 Søg
30-45 min  /  27/01/2022

Vintergryde m. aubergine & fennikel

vintergryde

For et par dage siden lavede jeg denne her vidunderlige varmende vintergryde. Et af de der måltider, hvor man bliver forundret over, at så enkle ingredienser kan komme til at smage så godt. Man kunne godt have lavet den krydret mod det nordafrikanske, det overvejede jeg i hvert fald, men jeg havde lyst til noget mere fransk med hvidvin og oregano.

Sonja slubrede det også i sig. Jeg kan godt mærke at mit forhold til hverdagsmaden kommer til at ændre sig, fordi hun nu også spiser med. Jeg håber inderligt, at hun bliver ved med at være så madglad som hun er nu. Det ville være skønt for os alle! Hun er kun 8 måneder, så der er nok mange faser vi skal igennem.

Normalt havde jeg nok kommet lidt chili flakes i selve gryden, det udelod jeg fordi den også skulle fungere til Sonja, og kom dem oven på som topping i stedet. Det gør du helt, som du har lyst til!

Vintergryde m. aubergine & fennikel

45 min / 4 portioner

Ingredienser

  • 1 stort løg eller 2 små
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 fennikel
  • 3-4 fed hvidløg
  • 1 stor aubergine (eller flere mindre)
  • 2 dl hvidvin
  • 400 g hakkede tomater, kons.
  • 4 dl vand
  • 2 spsk fond
  • 1-1,5 dl beluga-, puy- eller delikatesselinser
  • En god håndfuld frisk oregano
  • 240 g kikærter (1 dåse)
  • 2-3 tsk æblecidereddike
  • 1-2 tsk lys sirup eller sukker
Topping
  • Bredbladet persille
  • Citron
  • Chili flakes
  • Creme fraiche/græsk yoghurt/aioli

Sådan gør du

Hak løg og steg i godt med olivenolie med et drys salt ved lav varme i en stor gryde.

Skyl fenniklen. Fjern de grønne dildlignende toppe og sæt til side. Hak “fingrene” fint og tilsæt til løgene. Skær resten af fenniklen over i to og hak den ene halvdel semifint. Tilsæt ligeledes i gryden. Den anden halvdel gemmes til topping.

Hak hvidløg fint og steg et par minutter i gryden. Når løg og fennikel er faldet godt sammen, kommes de op i en skål.

Skær aubergine i mundrette stykker – ca. 1,5×1,5 cm. Skru godt op for varmen i gryden og steg i godt med olivenolie, til den bruner. Tilsæt hvidvin og lad simre godt igennem. Tilsæt tomater og fyld emballagen op med vand som også tilsættes (ca. 4 dl) sammen med koncentreret fond. Her kommer den stegte fennikel og løgene også tilbage i gryden.

Skyl linserne godt i koldt vand og tilsæt til gryden sammen med finthakket oregano. Lad simre i 10 minutter. Skyl kikærterne og knus dem let med hånden, når du tilsætter til gryden. Det gør, at de jævner gryden lidt med deres stivelse, og gør den mere cremet. Lad det hele simre i yderligere 15 minutter.

Imens gryden simrer, laver du topping. Skær den resterende fennikel i så fine strimler, du kan, gerne på et mandolinjern. Kom op i en skål med nogle gode håndfulde fint hakket bredbladet persille, giv et godt skvæt olivenolie samt skal og saft fra en halv lille citron. Smag til med salt og peber. Det skal være dejligt syrligt.

Smag gryden til med æblecidereddike, sirup/sukker, salt (eller ekstra fond) og godt med peber.

Servér med fennikelsalaten, chili flakes og creme fraiche, yoghurt eller aioli som topping. Et ekstra drys olivenolie er også skønt.

33 ⬅︎ Tryk på hjertet, hvis du kan lide indlæggetLoading...

Skriv en kommentar

Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram eller Facebook for opdateringer om nye opskrifter.
Hvis du kan lide denne, så prøv også:

Risruller med sesamblomkål

 

Pasta e ceci

Indlægsnavigation

Risruller med sesamblomkål
Vejen tilbage fra barsel

5 comments

  • Freja Ville
    09/10/2023

    Fantastisk opskrift!!

    Reply
  • Vibeke
    19/09/2022

    Hej Camilla.
    Hvorfor anvender du olivenolie og ikke f.eks. Rapsolie, som skulle være et sundere valg at stege i – og samtidig smagsneutral?
    I øvrigt tak for dine altid gode vegetar opskrifter.
    Bedste hilsner Vibeke.

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      19/09/2022

      Hej Vibeke,
      Det er fordi jeg godt kan lide smagen af olivenolie, og her steger jeg ved en lavere temperatur, det kan man sagtens med olivenolie, så længe det ikke er en koldpresset en af slagsen. Du kan dog sagtens bruge rapsolie, hvis du foretrækker det. 🙂 Kh Camilla

      Reply
  • Katrine
    25/02/2022

    Hej.

    Hvornår skal fennikel og løg tilbage i gryden? Kan ikke se, at det fremgår af opskriften.

    Tak for en dejlige og inspirerende opskrifter.

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      26/02/2022

      Hej, godt du siger det! Har lige opdateret opskriften. De skal i igen lige efter tomaterne er blevet tilsat. <3 Kh Camilla

      Reply

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Skriv dig op til mit nyhedsbrev

* obligatorisk

Vegetarisk Hverdag

Vegetarisk Hverdag er en vegetarisk blog startet i efteråret 2018 af Camilla Skov. Her finder du hverdagsvenlige vegetariske opskrifter og inspiration til vegetarisk aftensmad med fokus på madglæde og velsmag.

Alt indhold på sitet © Camilla Skov
CVR: 38627457

Om & Kontakt

  • Om
  • Kontakt
  • Samarbejder
  • Pressefotos
  • Foredrag
  • Copyright
  • Cookies & Persondata

Følg med her

  • Instagram
  • Facebook
  • Nyhedsbrev

Shop

  • Webshop
  • Handelsbetingelser
  • Kundeservice
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Hjemmesiden bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Hvis det ikke er ok for dig, kan du vælge cookies fra. Cookie settingsTillad
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR