fbpx
  • Shape
Vegetarisk Hverdag

Camilla Skov

  • Opskrifter
  • Inspiration
  • Livet & hverdagen
  • Om
  • Webshop
  • Group 3
  • Group 4 Søg
Salater, Smæk på krydderierne  /  12/05/2021

Nudelsalat m. Nuoc Cham & friteret blomkål

Nudelsalat

For et par uger siden cravede jeg intenst friske grøntsager, nudler og vietnamesisk Nuoc Cham dressing, og det blev til denne virkelig lækre nudelsalat til aftensmad. Den friterede blomkål var ekstra luksus, det tager lidt tid, så det skal man være cool med. Ellers vil den dobbeltpanerede blomkål fra Vegetarisk i aften? lavet i ovnen være perfekt her!

Du kan variere med lige de grøntsager, du har lyst til eller lige ligger inde med. Et tip er, at man kan købe tyndskrællere i velassorterede køkkenbutikker, som klarer julienne-jobbet med lynets hast! Det har jeg længe tænkt jeg burde købe, det er ikke engang en dyr investering.

Hold øje her på bloggen over weekenden, jeg håber nemlig på at løfte sløret for temaet på min nye bog, der udkommer til september, og åbne for forudbestillinger! Glæder mig så meget til at se, hvordan I tager imod den. ♡

Ingredienser

45-60 min / 2 portioner

Nudler

  • 150 g risnudler, 5 mm

Nuoc Cham
Rækker til 4 portioner

  • 3 spsk rørsukker
  • 1-2 tsk chili flakes, stærke eller 1 stærk rød chili
  • 0,5 dl vand
  • 4 spsk fiskesauce eller fuskesauce
  • 2 spsk riseddike
  • 3-4 spsk lime saft (ca. 2 lime)
  • 2 fed hvidløg, fint revet

Grøntsager

  • 1-2 gulerødder (efter str)
  • 1 agurk
  • 1 håndfuld stangbønner
  • 1 avokado
  • 3-5 forårsløg
  • Grøn salat
  • 1 håndfuld koriander
  • 1 dl peanuts (her solsikkekerner pga. allergi)

Friteret blomkål

  • Godt med fritureolie
  • 1 æg
  • 2 dl iskoldt vand
  • 
2 dl hvedemel
  • 1-2 tsk salt
  • ca. 1/3 af et stort blomkålshoved

Sådan gør du

Læg nudlerne i blød i koldt vand.

Bland rørsukker, chili og vand i en lille gryde og varm op, til det begynder at simre og sukkeret er opløst. Sluk og tilsæt resterende ingredien-ser til dressingen. Smag til og lad stå.

Skyl grøntsagerne og skær i fine stave (eller som du har lyst). Avokado og forårsløg skæres i skiver (kom lidt citrussaft på avokadoen). Koriander og peanuts hakkes fint. Sæt til side.

Varm fritureolien op i en mellemstor gryde. Pisk imens æg og iskoldt vand sammen i en skål. Si mel og salt ned i blandingen og pisk forsigtigt sammen, det er ok med lidt melklumper! Vigtigt at ikke overpiske.

Hold dejen kold i køleskabet ml. friteringer, dejen bliver sprødest, hvis den er kold.

Skær blomkålen ud i mindre buketter og kom en portion ned i skålen med frituredej.

Olien er klar, når den er omkring 170-180 grader. Du kan checke den med en spisepind af træ eller en grydeske. Stik ned i olien og bobler det godt omkring træet, er du klar til at fritere!

Sænk forsigtigt blomkålsstykkerne ned i olien og fritér, til de er gyldenbrune. Fritér ikke for mange ad gangen! Læg på køkkenrulle til afdrypning og smag til med evt. ekstra salt.

Kog til sidst nudlerne al dente (det kan tage så lidt som 15 sek!) og anret i tallerkener med nudler nederst, grøntsager, masser af nuoc cham dressing, samt peanuts og blomkål på toppen.

Vietnamesisk-nudelsalat

12 ⬅︎ Tryk på hjertet, hvis du kan lide indlæggetLoading...

Skriv en kommentar

Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram, Facebook eller Bloglovin’ for opdateringer om nye opskrifter.

Hvis du kan lide denne, så prøv også:

Risruller med sojaglaseret tofu

 

Spaghetti aglio e olio

Indlægsnavigation

Så har jeg igen bøger på lager!
Min nye bog!

1 comments

  • Anita
    05/11/2024

    Sindsyg opskrift, mega lækker!

    Reply

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Skriv dig op til mit nyhedsbrev

* obligatorisk

Vegetarisk Hverdag

Vegetarisk Hverdag er en vegetarisk blog startet i efteråret 2018 af Camilla Skov. Her finder du hverdagsvenlige vegetariske opskrifter og inspiration til vegetarisk aftensmad med fokus på madglæde og velsmag.

Alt indhold på sitet © Camilla Skov
CVR: 38627457

Om & Kontakt

  • Om
  • Kontakt
  • Samarbejder
  • Pressefotos
  • Foredrag
  • Copyright
  • Cookies & Persondata

Følg med her

  • Instagram
  • Facebook
  • Nyhedsbrev

Shop

  • Webshop
  • Handelsbetingelser
  • Kundeservice
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Hjemmesiden bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Hvis det ikke er ok for dig, kan du vælge cookies fra. Cookie settingsTillad
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR