Den stegte, sojaglaserede tofu fra i går, kan f.eks. bruges i risruller! Med masser af grøntsager og en god, frisk dressing eller sød chilisauce.
Risruller er en ret nem aftensmad, hvis man lykkes med at holde det enkelt. Fokuser på nogle grøntsager du kan lide, som fungerer godt med asiatiske smage. Vi bruger ofte et udvalg af iceberg salat, agurk, gulerod, broccoli, svamp, mango, forårsløg, avocado og radiser.
Ingredienser
15 min / 2 portioner
- Sojaglaseret tofu (se opskrift fra i går)
- Rundt rispapir – købes i asiatiske supermarkeder
- Valgfrie grøntsager. Her: stegt broccoli, avocado, fint snittede gulerødder, grøn salat, forårsløg
- Masser af koriander
- Evt. mynte
Dressing
Du kan også servere med sød chilisauce eller hoisinsauce.
- 1 fed hvidløg
- 1 tsk revet ingefær
- ca. 2 spsk soja
- ca. 1-2 spsk limesaft
- ca. 1 spsk hvid miso paste (valgfrit)
- 1 tsk sesamolie
- 1 tsk sirup
- Stilkene fra korianderen, finthakket
- Evt. finthakket forårsløg
- evt sriracha.
Sådan gør du
Steg tofu efter gårdagens opskrift.
Hak imens hvidløget fint og steg ved lav varme i lidt neutral olie til det er let gyldent (pas på du ikke brænder det på!). Hæld op i en skål og bland med de øvrige ingredienser til dressingen. Smag dig frem! Den skal være let salt, syrlig med et hint af sødme.
Forbered grøntsagerne ved at skære dem i skiver eller stave. Oftest bruger vi rå grøntsager, men her stegte vi også lidt broccoli. De fleste opskrifter på risruller har også risnudler i rullerne, men det synes jeg er overflødigt. Hellere fylde dem med grøntsager, tofu og krydderurter!
Lav rullerne ved spisebordet. Dyp et stykke rispapir i en form med lunkent vand. Læg på tallerkenen og fyld med tofu, grøntsager og krydderurter. Fold sammen til en rulle, dyp i dressingen og spis en rulle ad gangen!