Jeg er helt tosset med de her sesamnudler og spiste dem til frokost en hel uge, fordi jeg havde lyst til dem hver dag. Den er løst baseret på Hetty McKinnons Tantanmen Ramen og er propfyldt med sesam i forskellige former. Både tahin og sesamolie giver denne ret en dyb og tilfredsstillende smag.
Jeg synes den bliver endnu bedre med hjemmelavet chiliolie, men hvis du ikke har overskud til at lave det selv, er Lao Gan Ma’s chiliolie altid en god go to.
Jeg har længe sværget til risnudler, men nu er jeg altså blevet virkelig glad for de her kinesiske hvedenudler. De er hurtige at koge, deres konsistens er super god, og det er sgu egentlig også bare dejligt med lidt variation.
Sesamnudler
30 min / 2 portioner
Ingredienser
Tofu (kan udelades)
- 200 g tofu
- 1 tsk fintrevet, frisk ingefær
- 1 spsk soja
- 1 tsk sesamolie
- 1 tsk sirup
- 1 tsk riseddike
Grøntsager
- Et god håndfuld palmekål
- 4 forårsløg
- 1,5 dl frosne majs
Sovs
- 2 spsk tahin
- 1 spsk soja
- 2 tsk sesamolie
- 1 tsk riseddike
- 1 tsk sirup
Desuden
- 200 g kinesiske hvedenudler
- Chiliolie (hjemmelavet eller Lao Gan Ma)
- Sesamfrø (kan udelades)
Sådan gør du
Smuldr tofuen til en farslignende konsistens. Læg midt på et rent viskestykke, saml viskestykket om tofuen og vrid det, så du får så meget vand ud af tofuen som muligt. Riv ingefæren og bland med soja, sesamolie, sirup og riseddike i en skål.
Steg tofuen i neutral olie ved høj varme, til den har fået godt med farve. Tilsæt så dressingen og steg videre, til tofuen er tør og let sprød.
Skyl imens palmekålen og skær i strimler. Hak forårsløget helt fint og gem lidt af det grønne til servering. Hæld kogende vand over de frosne majs og lad tø op.
Steg palmekålen sammen med forårsløgene ved høj varme i olie med et drys salt. Bland imens sovsen.
Kog nudlerne efter instruktionerne og tag et par dl kogevand fra, inden du sier vandet fra.
Bland nudlerne med sovsen, en god sjat kogevand, grøntsagerne og halvdelen af tofuen. Det skal være meget cremet, grænsende til lidt for vådt, for nudlerne kommer til at suge væske til sig.
Servér med ekstra tofu, sesamfrø, forårsløg og godt med chiliolie.
Hej! Kan man bruge noget andet end palmekål?
Sagtens! Grønkål, broccoli eller grønne bønner f.eks.? 🙂