Jeg elsker de her kinesiske pandekager. Traditionelt spist med peking and, men de er mindst lige så gode med tofu og østershatte som her! Man kan lave pandekagerne selv, men I aint got time for that, så de er købt på frost hos Den Kinesiske Købmand. De skal bare dampes i en bambus-steamer, og så er de klar til servering.
Hoisin er denne her søde, tykke, krydrede sovs, og hvis du ikke har stiftet bekendtskab med den endnu, er det på høje tid. Den er nem at elske! Jeg bruger den i mange forskellige ting, f.eks. min opskrift på stegte ris, som er med i min seneste bog.
Ingredienser
30 min / 2 portioner
- 300-400 g fast eller ekstra fast tofu
- 2 forårsløg
- 1 agurk
- 1-2 gode håndfulde østershatte
- 12-16 kinesiske pandekager (købt på frost hos Den Kinesiske Købmand)
- 3 spsk hoisin
- 1 spsk soja
- 1-2 spsk vand
- 0,5 tsk kinesisk five spice (kan undlades)
Sådan gør du
Skær tofuen ud i skiver à 1 cm og derefter i tykke stave. Steg på en pande ved høj varme i rigeligt olie, til tofuen er gylden på begge sider. Lad dryppe af på lidt køkkenrulle.
Skær imens agurk og forårsløg i tynde stave. Jeg skærer den våde del af agurken fra. Og egentlig er det mere praktisk at skære forårsløget i skiver, for det er ærligt svært at bide igennem en forårsløgsstav, det ser bare pænere ud. Man er vel æstetiker.
Bland hoisin, soja, vand og five spice.
Riv østershattene i strimler. Steg hårdt i olie med et drys salt, til væden er fordampet, og svampene er gyldenbrune. Skru ned for varmen, og tilsæt tofuen til panden sammen med dressingen. Bland rundt, til dressingen er godt fordelt og kogt en anelse ind.
Damp imens pandekagerne i en bambus steamer i 3-4 min og server.
Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram, Facebook eller Bloglovin’ for opdateringer om nye opskrifter.