fbpx
  • Shape
Vegetarisk Hverdag

Camilla Skov

  • Opskrifter
  • Inspiration
  • Livet & hverdagen
  • Om
  • Webshop
  • Group 3
  • Group 4 Søg
30-45 min, Brød & Wraps  /  09/02/2021

Galette med spinat og feta

Galette-spinat-feta

Jeg er jo i fuld sving med opskriftsudviklingen til næste kogebog, så når jeg lykkes med at presse en opskrift ind i kalenderen her til bloggen, føles det ekstra tilfredsstillende! I sidste uge havde jeg intenst lyst til kombinationen spinat/gedeost, men da min lokale Rema havde udsolgt af sidstnævnte blev det en galette med klassikeren spinat og feta i stedet.

Jeg købte helt enkelt en færdig rulle tærtedej, smed fyldet i og lod ovnen klare resten af arbejdet. Utroligt nemt og lækkert! Med lidt god vilje og det rigtige tilbehør, kan opskriften godt strække sig til fire, men jeg skal være helt ærlig og sige, at André og jeg fortærede det hele på tomandshånd med en tomatsalat til uden problemer.

Ingredienser

30-45 min / 2-4 portioner

  • 500 g frossen helbladet spinat
  • 1 spsk smør
  • 1 fed hvidløg
  • Lidt friskrevet muskatnød (valgfrit)
  • Salt og peber
  • 

1 rulle færdig grov tærtedej
  • 2 gode spsk creme fraiche (jeg brugte 38 %)
  • Salt og peber
  • Skallen fra en lille citron
  • En håndfuld parmesan (valgfrit)
  • Citronsaft fra ca. 0,5 citron
  • 

100 g feta eller blød gedeost
  • Olivenolie

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200 grader. Tø spinaten op enten på komfuret eller i mikroovn. Kram så meget af væsken ud, som du kan.

Steg i smør med revet hvidløg og lidt friskrevet muskatnød (valgfrit). Smag til med salt og peber.

Rul tærtedejen ud på en bageplade (de kommer oftest med bagepapir). Prik huller i dejen med en gaffel. Fordel creme fraiche i et tyndt lag over dejen, men hold ca. 2 cm af dejkanten fri.

Giv et drys salt og peber, og finriv citronskal og parmesan jævnt over cremefraichen. Tilsæt saften fra omkring halvdelen af citronen til spinaten. Smag til.

Fordel spinaten jævnt på dejen og smuldr feta eller gedeost på toppen.

Fold kanterne ind over fyldet, det behøver ikke være pænt! Giv det hele et drys olivenolie og pensl kanterne med olie.

Bag i 25-30 minutter, til dejen er gylden.

116 ⬅︎ Tryk på hjertet, hvis du kan lide indlæggetLoading...

Skriv en kommentar

Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram, Facebook eller Bloglovin’ for opdateringer om nye opskrifter.

Hvis du kan lide denne, så prøv også:

Pitabrød med alt godt fra spisekammeret

 

Tærte med grønkål og karamelliserede løg

 

Indlægsnavigation

De 10 mest populære opskrifter på instagram i 2020
Good Vibes Extravaganza

2 comments

  • Sirid
    17/01/2023

    Vi havde en rest quinoa (ca. 1,5dl) som vi fordelte mellem creme fraiche og spinat – det gav en dejlig nøddeagtig kontrast til det syrlige fra citron, og den i forvejen dejlige tærte blev lidt mere mættende.

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      21/01/2023

      Det lyder så lækkert!

      Reply

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Skriv dig op til mit nyhedsbrev

* obligatorisk

Vegetarisk Hverdag

Vegetarisk Hverdag er en vegetarisk blog startet i efteråret 2018 af Camilla Skov. Her finder du hverdagsvenlige vegetariske opskrifter og inspiration til vegetarisk aftensmad med fokus på madglæde og velsmag.

Alt indhold på sitet © Camilla Skov
CVR: 38627457

Om & Kontakt

  • Om
  • Kontakt
  • Samarbejder
  • Pressefotos
  • Foredrag
  • Copyright
  • Cookies & Persondata

Følg med her

  • Instagram
  • Facebook
  • Nyhedsbrev

Shop

  • Webshop
  • Handelsbetingelser
  • Kundeservice
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Hjemmesiden bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Hvis det ikke er ok for dig, kan du vælge cookies fra. Cookie settingsTillad
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR