fbpx
  • Shape
Vegetarisk Hverdag
  • Opskrifter
  • Inspiration
  • Blog
  • Om
  • Webshop
  • Group 3
  • Group 4 Søg
30-45 min, Salater  /  22/10/2020

Fattoush med halloumi

Fattoush

Den libanesiske brødsalat Fattoush er den perfekte måde at hive sommeren med ind i efteråret. Med olivenoliestegte brødcroutonger, en frisk dressing med sumak og granatæblesirup, friske grøntsager og krydderurter samt comfy halloumi-ost skal alle omkring middagsbordet nok blive glade og tilfredse.

Jeg kan godt lide at stege nogle af grøntsagerne hårdt, så de får lidt farve, for at få ekstra smag og sødme frem. Det skaber en fin kontrast til de friske tomater og krydderurterne.

Ingredienser

30-45 min / 4 portioner

Brødcroutonger:

  • En bagepladefuld tørt surdejsbrød
  • Olivenolie

Dressing:

  • 0,5 dl olivenolie
  • Saften fra 1 lille citron
  • 0,5 dl granatæblesirup (kan erstattes med 2 spsk honning + 1 spsk citronsaft)
  • 1 spsk sumak
  • 0,5 spsk salt

Til salaten:

  • 1 rødløg
  • 400 g tomater
  • 1 bundt persille
  • 1 bundt mynte
  • 2 snackpeber (200 g)
  • 1 agurk
  • 400 g halloumi

Sådan gør du

Sæt ovnen på 200 grader. Riv brødet i grove stykker, og fordel på en bagepapirsbeklædt bageplade. Giv et godt drys olivenolie, som fordeles jævnt på brødet.

Bag i ovnen i ca. 8 minutter eller til brødet er gyldent.

Bland alle ingredienserne sammen til dressingen.

Pil løget og skær i så tynde skiver du kan, gerne med et mandolinjern. Læg i en skål og dæk med koldt vand. Det gør dem lidt mindre intense i smagen.

Skær tomaterne i grove stykker og kom op i en stor skål.

Skyl urterne, lad dem dryppe af eller slyng i salatslynge, og skær groft ud. Tilsæt til tomaterne.

Skyl snackpebrene og skær i grove stykker. Sæt til side.

Skyl agurken og skær den over på langs. Fjern kernerne med en teske. Sæt til side.

Skær halloumien i 1 cm tykke skiver og tør med et stykke køkkenrulle.

Fordel neutral olie på snackpebrene, agurken og halloumien og steg i omgange på en meget varm pande, til de har godt med farve.

Bland med tomaterne, urterne, brød-croutongerne og dressingen. Kram vandet ud af rødløgsskiverne og tilsæt.

Servér!

9 ⬅︎ Tryk på hjertet, hvis du kan lide indlæggetLoading...

Skriv en kommentar

Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram, Facebook eller Bloglovin’ for opdateringer om nye opskrifter.

Hvis du kan lide denne, så prøv også:

Pitabrød med halloumi, nektarin, grønkål og oliven

 

Græsk salat med kartofler og sprøde kikærter

 

Indlægsnavigation

Grillet majssalsa med lime og koriander
Drømme og planer for november 2020

1 comment

  • Rasmus
    03/11/2020

    Mmm… Elsker fattoush, må prøve din version 🙂

    Reply

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Skriv dig op til mit nyhedsbrev

* obligatorisk

Vegetarisk Hverdag

Vegetarisk Hverdag er en vegetarisk blog startet i efteråret 2018 af Camilla Skov. Her finder du hverdagsvenlige vegetariske opskrifter og inspiration til vegetarisk aftensmad med fokus på madglæde og velsmag.

Alt indhold på sitet © Camilla Skov
CVR: 38627457

Om & Kontakt

  • Om
  • Kontakt
  • Samarbejder
  • Foredrag
  • Copyright
  • Cookies & Persondata

Følg med her

  • Instagram
  • Facebook
  • Nyhedsbrev

Shop

  • Webshop
  • Handelsbetingelser
  • Kundeservice
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Hjemmesiden bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Hvis det ikke er ok for dig, kan du vælge cookies fra. Cookie settingsTillad
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR