Den libanesiske brødsalat Fattoush er den perfekte måde at hive sommeren med ind i efteråret. Med olivenoliestegte brødcroutonger, en frisk dressing med sumak og granatæblesirup, friske grøntsager og krydderurter samt comfy halloumi-ost skal alle omkring middagsbordet nok blive glade og tilfredse.
Jeg kan godt lide at stege nogle af grøntsagerne hårdt, så de får lidt farve, for at få ekstra smag og sødme frem. Det skaber en fin kontrast til de friske tomater og krydderurterne.
Ingredienser
30-45 min / 4 portioner
Brødcroutonger:
- En bagepladefuld tørt surdejsbrød
- Olivenolie
Dressing:
- 0,5 dl olivenolie
- Saften fra 1 lille citron
- 0,5 dl granatæblesirup (kan erstattes med 2 spsk honning + 1 spsk citronsaft)
- 1 spsk sumak
- 0,5 spsk salt
Til salaten:
- 1 rødløg
- 400 g tomater
- 1 bundt persille
- 1 bundt mynte
- 2 snackpeber (200 g)
- 1 agurk
- 400 g halloumi
Sådan gør du
Sæt ovnen på 200 grader. Riv brødet i grove stykker, og fordel på en bagepapirsbeklædt bageplade. Giv et godt drys olivenolie, som fordeles jævnt på brødet.
Bag i ovnen i ca. 8 minutter eller til brødet er gyldent.
Bland alle ingredienserne sammen til dressingen.
Pil løget og skær i så tynde skiver du kan, gerne med et mandolinjern. Læg i en skål og dæk med koldt vand. Det gør dem lidt mindre intense i smagen.
Skær tomaterne i grove stykker og kom op i en stor skål.
Skyl urterne, lad dem dryppe af eller slyng i salatslynge, og skær groft ud. Tilsæt til tomaterne.
Skyl snackpebrene og skær i grove stykker. Sæt til side.
Skyl agurken og skær den over på langs. Fjern kernerne med en teske. Sæt til side.
Skær halloumien i 1 cm tykke skiver og tør med et stykke køkkenrulle.
Fordel neutral olie på snackpebrene, agurken og halloumien og steg i omgange på en meget varm pande, til de har godt med farve.
Bland med tomaterne, urterne, brød-croutongerne og dressingen. Kram vandet ud af rødløgsskiverne og tilsæt.
Servér!
Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram, Facebook eller Bloglovin’ for opdateringer om nye opskrifter.
Mmm… Elsker fattoush, må prøve din version 🙂