Byder på et foto, der ikke nåede hele vejen ind i min kogebog Vegetarisk i aften? i dag. Det gjorde opskriften på min halloumiburger med tartarsauce til gengæld! Og heldigvis for det for den er meget populær ude i hjemmene.
Selve bøfferne er stort set samme fars, som jeg bruger i mine halloumideller og i burgeren her kan det give associationer til både en fiskeburger og en kyllingeburger. Det er meget tilfredsstillende.
Halloumiburger med tartarsauce
30 min / 4 portioner
Ingredienser
Halloumibøffer
- 2-3 gulerødder (200-250 g)
- 200 g halloumi
- 1 dl rasp
- 1 lille tsk hvidløgspulver
- 2 store æg
- Peber
Tartarsauce
- 1 spsk kapers, finthakket
- 1 spsk cornichoner, finthakket
- 0,5 dl purløg
- 0,5 dl persille
- 0,5-1 tsk finthakket saltet citron eller 1 spsk citronsaft og skallen fra en halv citron
- 5 spsk mayo
- 2 spsk creme fraiche
- 1-2 tsk dijonsennep
- Salt & peber
Desuden
- Sprød grøn salat
- 8 små Burgerboller, gerne en god brioche
Sådan gør du
Skræl og riv gulerødderne groft, og kram så meget vand ud af dem, som du kan. Riv halloumien groft. Bland sammen med rasp, hvidløgspulver, æg og peber i en skål. Halloumi kan være meget salt, så vær forsigtig med at tilsætte salt til farsen. Lad farsen hvile i 10 minutter.
Imens kan du lave tartarsaucen: Hak kapers og cornichoner i mindre stykker. Skyl persillen og purløget, og hak fint. Den saltede citron hakkes meget fint (kan sagtens udelades, hvis du ikke har). Bland med mayo, creme fraiche og dijonsennep. Smag til.
Gør dine hænder fugtige med enten vand eller neutral olie, og form halloumifarsen til otte mindre bøffer, som steges på pande i olie og/eller smør ved middel varme, til de er gyldne og faste. Du kan også lave noget af farsen til deller, som kan bruges i madpakken.
Skyl salaten, og riv den i større stykker, som passer med burgerbollerne. Rist burgerbollerne enten i ovnen, på brødristeren eller på panden i lidt smør. Saml burgerne ved bordet.
Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram, Facebook eller Bloglovin’ for opdateringer om nye opskrifter.