fbpx
  • Shape
Vegetarisk Hverdag
  • Opskrifter
  • Inspiration
  • Blog
  • Om
  • Webshop
  • Group 3
  • Group 4 Søg
45-60 min, Pasta, Plademad  /  25/08/2020

Pasta med ovnbagte tomater

Pasta med ovnbagte tomater

Tomatsæsonen peaker lige nu, og det synes jeg, du skal fejre med at lave denne pasta med ovnbagte tomater! Den passer sig selv i ovnen og kræver minimalt med ingredienser. Og så er den lige god på en hverdag, som når der kommer gæster i weekenden. Gæstemad behøver ikke være mere avanceret! Køb eventualt et par burrataoste, som du stuetempererer, og serverer med lidt olivenolie og friskkværnet peber på som tilbehør, så er der FEST.

Og vil du lave sovsen endnu mere yummy, så bag tomaterne ved 130 grader i 2 timers tid, så bliver de nærmest semidried og helt intense i smagen.

Ingredienser

60 min / 4 portioner

  • 750 g små, smagfulde tomater med kviste
  • 4 store fed hvidløg
  • 1-2 tsk honning
  • 3 spsk olivenolie
  • Salt og peber

Desuden

  • 400 g spaghetti
  • Et bundt basilikum
  • Chili flakes (valgfrit)
  • Parmesan

Sådan gør du

Sæt ovnen på 175 grader.

Skyl tomaterne og læg i et ildfast fad. Behold endelig kvistene på, de giver også smag. Fordel hvidløgsfedene med skal på, og fordel honning og olivenolie jævnt. Giv et godt drys salt og peber. Brug en lille kniv til at hakke et hul i alle tomaterne og i hvidløgsfedene. Det sikrer, at de kan komme af med dampen i ovnen.

Bag i cirka 40-50 minutter, til tomaterne har fået lidt farve, og er krympet lidt i størrelse. Tjek dem løbende, og skru ned for varmen, hvis det går for stærkt. Fjern stilkene og de grønne toppe på tomaterne, efter du tager dem ud af ovnen. Fjern skallen fra hvidløgsfedene, og mos det bagte hvidløg.

Kog spaghettien i rigeligt vand med godt med salt, når tomaterne er ved at være færdige.

Tag lidt af pastavandet fra, når pastaen er al dente, og hæld resten ud. Bland nu spaghettien med tomaterne, hvidløget, frisk basilikum og evt. lidt chili flakes (disse kan også bare serveres ved bordet som topping). Tilsæt pastavand, så det ikke bliver tørt. Smag til med salt, friskkværnet peber og et drys frisk olivenolie.

Server med masser af parmesan og lidt basilikumblade som pynt.

19 ⬅︎ Tryk på hjertet, hvis du kan lide indlæggetLoading...

Skriv en kommentar

Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram, Facebook eller Bloglovin’ for opdateringer om nye opskrifter.

Hvis du kan lide denne, så prøv også:

Delizie med fennikel, squash og mozzarella

 

Minipizza med squash og rødløg

 

Indlægsnavigation

Fensmarkgade 36
Halloumiburger med tartarsauce

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Skriv dig op til mit nyhedsbrev

* obligatorisk

Vegetarisk Hverdag

Vegetarisk Hverdag er en vegetarisk blog startet i efteråret 2018 af Camilla Skov. Her finder du hverdagsvenlige vegetariske opskrifter og inspiration til vegetarisk aftensmad med fokus på madglæde og velsmag.

Alt indhold på sitet © Camilla Skov
CVR: 38627457

Om & Kontakt

  • Om
  • Kontakt
  • Samarbejder
  • Foredrag
  • Copyright
  • Cookies & Persondata

Følg med her

  • Instagram
  • Facebook
  • Nyhedsbrev

Shop

  • Webshop
  • Handelsbetingelser
  • Kundeservice
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Hjemmesiden bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Hvis det ikke er ok for dig, kan du vælge cookies fra. Cookie settingsTillad
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR