Tomatsæsonen peaker lige nu, og det synes jeg, du skal fejre med at lave denne pasta med ovnbagte tomater! Den passer sig selv i ovnen og kræver minimalt med ingredienser. Og så er den lige god på en hverdag, som når der kommer gæster i weekenden. Gæstemad behøver ikke være mere avanceret! Køb eventualt et par burrataoste, som du stuetempererer, og serverer med lidt olivenolie og friskkværnet peber på som tilbehør, så er der FEST.
Og vil du lave sovsen endnu mere yummy, så bag tomaterne ved 130 grader i 2 timers tid, så bliver de nærmest semidried og helt intense i smagen.
Ingredienser
60 min / 4 portioner
- 750 g små, smagfulde tomater med kviste
- 4 store fed hvidløg
- 1-2 tsk honning
- 3 spsk olivenolie
- Salt og peber
Desuden
- 400 g spaghetti
- Et bundt basilikum
- Chili flakes (valgfrit)
- Parmesan
Sådan gør du
Sæt ovnen på 175 grader.
Skyl tomaterne og læg i et ildfast fad. Behold endelig kvistene på, de giver også smag. Fordel hvidløgsfedene med skal på, og fordel honning og olivenolie jævnt. Giv et godt drys salt og peber. Brug en lille kniv til at hakke et hul i alle tomaterne og i hvidløgsfedene. Det sikrer, at de kan komme af med dampen i ovnen.
Bag i cirka 40-50 minutter, til tomaterne har fået lidt farve, og er krympet lidt i størrelse. Tjek dem løbende, og skru ned for varmen, hvis det går for stærkt. Fjern stilkene og de grønne toppe på tomaterne, efter du tager dem ud af ovnen. Fjern skallen fra hvidløgsfedene, og mos det bagte hvidløg.
Kog spaghettien i rigeligt vand med godt med salt, når tomaterne er ved at være færdige.
Tag lidt af pastavandet fra, når pastaen er al dente, og hæld resten ud. Bland nu spaghettien med tomaterne, hvidløget, frisk basilikum og evt. lidt chili flakes (disse kan også bare serveres ved bordet som topping). Tilsæt pastavand, så det ikke bliver tørt. Smag til med salt, friskkværnet peber og et drys frisk olivenolie.
Server med masser af parmesan og lidt basilikumblade som pynt.
Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram, Facebook eller Bloglovin’ for opdateringer om nye opskrifter.