Først bliver jeg bare lige nødt til at sige TAK for alle forudbestillinger af kogebogen! Den blev simpelthen udsolgt i tirsdags. Alle de bøger jeg havde bestilt fra forlaget, er der altså nogen derude, der har købt. Det er FANTASTISK! Begejstringen er total. Hvis du ikke nåede at få bestilt en bog, frygt ej! Jeg snakkede med forlaget i går, og de kunne lige akkurat nå at tilføje ekstra bøger til min ordre. Pyh! Så nu kan den altså bestilles igen.
Den bliver efter sigende leveret hos mig i starten af næste uge, og jeg bliver helt svimmel, når jeg tænker på det. Jeg glæder mig så meget. Både til at se den og til at pakke alle jeres ordrer. Sender afsted så hurtigt som jeg kan, og det betyder jo altså også, at I kan risikere at få den allerede inden den 21. april (jaa). Hvis ikke postsystemet er alt for overbelastet i disse dage.
Mit indlæg om mad-TV på Netflix var vældigt populært, så jeg tænker, vi fortsætter med det sted, hvor jeg ser absolut mest videoindhold om mad. Nemlig Youtube!
Youtube er som bekendt en uudtømmelig kilde for inspiration og ikke mindst, når det kommer til madlavning! Og det allerbedste med youtube mad-tv? Det indeholder rent faktisk madlavning og detaljerede beskrivelser af, hvordan man laver en ret. Noget det meste mad-tv helt ærligt kunne lære noget af. Jeg er utroligt træt af poetisk mad-tv, som aldrig viser HVORDAN MAN RENT FAKTISK LAVER MADEN OG HVAD RETTEN INDEHOLDER AF INGREDIENSER. Argh, it pisses me off (looking at you chefs table, og street food (på netflix)! Seriøst, street food kunne have været verdens mest spændende program, hvis de bare viste os, hvad retterne var lavet af og hvordan…).
Ok, rant over. Til video’erne! En lille note: der kommer flere indlæg om Youtube, for jeg måtte hurtigt erkende, at der er for meget godt indhold til bare et. Her er i hvert fald de ting jeg ser mest af!
Jeg bliver nødt til at snakke om Alison Roman først, mit største girl crush. Vil bare hænge ud med hende i New York og dele en flaske vermouth. Ved ikke om hun drikker vermouth, men jeg elsker det (hvilket minder mig om, at jeg skal have købt en ny flaske i dag), så lad os bare sige, at hun gør.
Jeg har lavet denne her pasta flere gange, og den er virkelig god (der er ansjoser i, så den er pesco-vego). I søndags var vi i Supermarco, et italiensk supermarked i Sydhavnen, og fylde på vores lager af Orecchiette, ansjoser og trøffelpesto, så det var oplagt at lave den til aftensmad i går. Kunne sagtens servere denne her for gæster, man kan forberede sovsen flere dage i forvejen. En god rødvin til.
Denne så jeg så sent som i dag, og det lyder så lækkert. Jeg tror at farro svarer nogenlunde til perlespelt? Måske er det perlespelt? Er der engelsk-eksperter på linjen?
Der er masser af andre video’er med Alison Roman på Youtube, bare lav et deep dive. I kan f.eks. se, hvor jeg fik inspirationen til min blomkålspasta fra. Og denne her gryde med bønner er meget anbefalelsesværdig.
Min absolutte yndlingskanal på Youtube er Bon Appetit‘s. Får så meget inspiration derfra og kokkene som står foran kameraet er så likeable. Selv Chris Morocco, som jeg havde det lidt svært med i starten, fordi han er lidt stiv i det, holder jeg virkelig meget af nu. En rigtig perfektionist og detaljenørd. Jeg kan relatere.
Serien hvor Chris skal genskabe en ret uden at se den er min absolutte favoritserie. Det er fascinerende at følge processen af at dissekere en ret, for at bygge den op igen. Der er masser af afsnit af serien, så besøg endelig youtube for mere, hvis du ikke kan få nok.
Hvis du stadig synes det der med at koge bønner er lidt overvældende, så synes jeg denne her video var rigtig pædagogisk (du er også velkommen til at læse mit indlæg om at koge bønner til perfektion). Er også ret lun på at købe Carlas kogebog, som ser så smuk ud. Den og Alison Roman’s nyeste bog “Nothing Fancy” (verdens mest geniale titel, og det smukkeste omslag) står højt på listen.
Jeg ved ikke lige, hvorfor Carla laver hendes Aioli så tynd, det ville jeg altså ikke anbefale. Tror at hun kommer til at putte for meget vand i. Skal dog helt sikkert koge bønner snart.
Gourmet makes er en anden yndlingsserie på Bon appetit, hvor Claire skal finde ud af hvordan hun laver forskelligt slik og chokoladebarer fra scratch. Det må være så sindssygt svært! I denne video, hvor hun skal genskabe twix, ser man desuden også et glimt af chefredaktøren for Bon Appetit Adam Rapoport, som nogle gange viser sig i video’erne og er en ret sjov karakter. Se f.eks. denne video, hvor Molly og Adam laver broccoli bolognese (obs. indeholder kød til jer, der ikke kan overskue det).
Jeg har et næsten lige så stort crush på Samin Nosrat, som jeg har på Alison Roman. Hun er bare typen man har lyst til at hænge ud med. Det er tydeligt i denne her video, hvor passioneret og teknisk hun er i sin madlavning, uden på nogen måde at være arrogant eller højpandet. Dygtige mennesker, som samtidigt er ydmyge og tør være sig selv, er my favourite kind of people. Spiser du ikke tun kan du bruge kikærter i stedet, lidt som i denne opskrift.
Munchies kan vi desuden snakke mere om en anden gang, også en skøn mad-tv kanal på youtube!
Bonustip: Samin Nosrat har lige startet en podcast sammen med Hrishikesh Hirway, der hedder Home Cooking, hvor de snakker om, hvad man kan lave hjemme i disse karantænetider. Det er noget af det bedste, jeg har hørt længe med virkelig gode konkrete køkkentips. Anbefaler varmt. Find den der hvor du hører podcasts.
Har du set noget godt på Youtube for nylig?
Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram, Facebook eller Bloglovin’ for opdateringer om nye opskrifter.
Genialt indlæg! Jeg har netop ledt efter gode youtube kanaler med madindhold til disse coronatider 😀 Tak!!
Dejligt at du synes det! Der kommer mere i kategorien. 🙂