Jeg får ofte forespørgsler omkring opskrifter til madpakken, men sandheden er, at jeg er virkelig dårlig til at lave madpakker selv. Efter en årrække i designbranchen med frokostordninger og alting serveret, er det længe siden, jeg har smurt rugbrødsmadder. Som selvstændig med kontorplads, havde jeg oven i købet den dårlige vane at købe take away til frokost de fleste dage. Men nu hvor jeg arbejder i butik, og har en kort frokostpause, skal jeg altså have madpakke med. Og det er nok meget godt for profilen her, for det gør jo at jeg bliver tvunget til at udvikle de madpakkeopskrifter dér.
Jeg er blevet ret glad for denne her kikærtesalat, som er hurtigt at lave, og smager virkelig dejligt. Spis i en bagel med sprød salat og snackpeber som her, i en wrap, på rugbrød eller med grøntsager. Perfekt på madpakken!
Ingredienser
15 min / 4-6 portioner
- 480 g kikærter (2 dåser)
- 1 spsk mayo
- 2 spsk græsk yoghurt eller lign.
- 2 spsk kapers
- 2 spsk syltede løg eller syltede agurker
- 1 tsk sennep
- En kvart saltet citron*
- Godt med peber
- Evt lidt finthakket rå rødløg
*Erstat med citronskal fra en citron, salt og saft efter smag.
Sådan gør du
Dræn kikærterne, tør dem evt tørre med lidt køkkenrulle.
Mos dem halvt med en gaffel eller lignende. Bland med mayo og yoghurt.
Hak kapers og syltede løg i groft efter smag. Tilsæt sammen med finthakket saltet citron (eller fintrevet skal fra en citron). Smag til med salt, peber og citronsaft.
Lidt finthakket rå løg er også lækkert i salaten.
Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram, Facebook eller Bloglovin’ for opdateringer om nye opskrifter.
På billedet er det ud som om kikærtesalaten er stegt som en bøf.
Kan man både server salaten rå og som stegte kikærtebøffer?
Kære Gitte, man kan kun spise salaten rå, den kan ikke steges. Det du ser på billedet er en bagel. 🙂 Kh Camilla
Hej
Kan man fryse denne kikærtesalat ned?
Vh Line
Hej Line,
Jeg har ikke prøvet desværre, så er ikke sikker på, at man kan.
Kh Camilla