Butternut squash er en dejlig vintergrøntsag, som er skøn at riste i ovnen. Jeg bruger den i min græskarsuppe med kokosmælk og nu også i denne mættende salat med sesam og perlebyg. Der er som sådan ikke sesamfrø i opskriften her, men både tahin (sesampasta) og ristet sesamolie. Den ristede, nøddede smag går virkelig godt i spænd med græskaret. Og så er masser af frisk citron essentielt her.
Ingredienser
30 min / 4 portioner
- 3 dl perlebyg
- 1 butternut squash
- 2 hvidløgsfed
- 1 citron skåret over
- 1 spsk timian
- Et bundt forårsløg
- Frisk mynte
Dressing:
- 2 dl A83
- 2-3 spsk lys tahin
- 1 spsk ristet sesamolie
- 2-3 spsk citronsaft
- 1 tsk salt
Sådan gør du
Sæt ovnen på 240 grader. Kog perlebyggen.
Skær græskaret halvt over og fjern “indmaden”. Du kan evt skylle og riste kernerne. Skær græskaret i skiver (behold skrællen på) og fordel på en bageplade med bagepapir sammen med hvidløgsfed og en citron skåret midt over. Giv grøntsagerne et godt skvæt olivenolie, et godt drys salt, peber og timian.
Bag i ca. 20 min eller til græskaret har fin farve. Tag nu hvidløget og citronen ud og læg forårsløg skåret i grove stykker ind på bagepladen. Giv ca 5 min i ovnen, sammen med græskaret.
Mos imens det bagte hvidløg og bland med de andre ingredienser til dressingen. Afslut med et squeeze af den grillede citron. Den er bitter, så smag til!
Server det hele rustikt på bagepladen og afslut med lidt mynte, hvis du har.
Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram, Facebook eller Bloglovin’ for opdateringer om nye opskrifter.