Man kan jo sådan set sylte det meste og fennikel er ingen undtagelse! Tilsæt fennikelfrø og du fremhæver fennikelsmagen yderligere. Syltet fennikel er en ny favorit herhjemme. Du kan bruge den til salater, til en kartoffelrisotto, som der kommer en opskrift op på i dag og som tilbehør til alt muligt. Det er kun din egen fantasi (og dine smagsløg), som sætter grænser. 🙂
Ingredienser
5-15 min / Et lille glas
- 0,5 dl sukker
- 1 dl lagereddike (5%)
- 1,5 dl vand
- 1 tsk fennikelfrø (valgfrit)
- 0,5-1 fennikel – gem de grønne dildlignende toppe til en salat (f.eks. den jeg lagde op tidligere i dag.)
- Et sylteglas (skold med kogende vand så det er desinficeret)
Sådan gør du
Bland alle ingredienserne til lagen i en gryde og kog op.
Skyl imens fennikel og snit i fine skiver – ca. 2-3 mm tykke. Du kan også sagtens skære “fennikelfingrene” (ja, det var et ord, jeg lige fandt på, håber I forstår, hvad jeg mener) ud i skiver og sylte med.
Fyld glasset cirka 70-80% med fennikel.
Hæld den kogende lage over fennikelen og lad stå i mindst en time, inden du spiser dem. Gerne et døgns tid.