Stegt kål er mit absolutte favorittilbehør. Det er sødt, bittert, salt, sprødt, blødt, billigt og nemt at lave. Server det eventuelt til One pot mac & cheese opskriften fra i går, kål og ost er bedste venner.
Tænker jeg ikke behøver sige så meget mere, stegt kål taler næsten for sig selv.
Ingredienser
10 min
- Et kålhoved: Savoykål, hvidkål, rødkål eller spidskål
- Neutral stegeolie
- Smør
- Salt & Peber
- Evt. parmesan
Sådan gør du
Fjern evt. de yderste kålblade efter behov. Skær kålhovedet over i to halve. Sørg for at stokken bliver skåret midt over, da den skal holde sammen på bådene. Skær kålhovedet i både som er ca. 5-7 cm brede på det tykkeste sted.
Varm en pande godt op. Tilsæt et svæt olie. Læg kålen på den ene side, drys med salt og læg et grydelåg over kålen, så det presser kålen lidt ned og holder på dampen. Når kålen er godt brunet, brunes den anden side (stadig låg på).
Herefter lægges kålen med spidsen opad (som på billedet). Tilsæt en god klat smør og brug en ske til at øse smørret op på kålen, mens ydersiden bruner.
Færdigt når kålen er brunet på alle sider og er rimelig mør, men sprød i midten. Giv evt et drys parmesan inden servering! Et lille squeeze citronsaft eller revet citronskal kan også være lækkert.