Spaghetti alla puttanesca er virkelig en go to for mig, både som en hverdagsret og når der kommer gæster på besøg. Gode venner, en kæmpe gryde med spaghetti og lidt (who am I kiddin’: rigeligt) god naturrødvin på bordet; det er tilstrækkeligt festligt for mig på en fredag.
Spaghetti alla puttanesca er så enkel en ret og alligevel så tilfredsstillende. Jeg laver gerne en stor portion, så der er rester til ugen eller lidt til fryseren. Hvis ikke du kan lide oliven eller kapers, er det her også bare en ret god basisopskrift på en virkelig god tomatsauce.
Ingredienser
40-45 min / 8 portioner
- Olivenolie
- 2 løg
- 3 fed hvidløg
- 1 tsk chiliflakes
- 1 dl hvidvin (valgfrit)
- 2 dåser hakket tomat
- 1 glas små kapers (ca. 65g)
- 1 glas kalamata oliven (ca. 200g)
- Revet skal fra en halv citron
- 1 spsk æblecidereddike
- 0,5-1 spsk sirup/sukker
- Salt og peber
- Server med: parmesan og frisk persille (for vegansk kan parmesan erstattes af gærflager)
Sådan gør du
Snit løgene fint og svits langsomt i en stor gryde i rigeligt olivenolie til de er bløde og gyldne. I mellemtiden kan du snitte hvidløg fint og udstene oliven og hakke dem fint.
Flyt løgene til siden, tilsæt en ekstra tsk olie og svits finthakkede hvidløg og chili flakes i 1 min uden hvidløget brænder på.
Tilsæt hvidvin (valgfrit), tomat, hel kapers, finthakkede oliven og citronskal.
Lad simre uden låg i 20-30 min, så saucen koger ind.
Smag til med æblecidereddike, sirup/sukker, salt, peber og evt ekstra chili efter smag. Hvis du synes saucen mangler lidt ekstra krop kan du tilsætte lidt grøntsagsbouillon.
Server med perfekt al dente spaghetti, masser af parmesan, friskkværnet peber og persille.
Hej!
Hvor meget spaghetti, vil du mene, er passende til denne portion sauce?
Mvh Ida Amalie
Hej Ida Amalie,
Jeg ville regne med ca. 100 g spaghetti pr. person. 🙂
Mvh
Camilla
Jeg lavede det til mine svigerforældre igår og der blev nærmest spist op! De roste retten rigtig meget 🙂
Hvor er det dejligt!