Citronpasta med stegt grønkål er en fantastisk hverdagsret som indeholder den hellige vintertreenighed: citron, grønkål og hvidløg. Den tager mindre end 15 min at lave, smager både friskt og rundt og kræver ikke det helt store indkøb. NOM.
Vi har oftest en billig flaske tør hvidvin stående i køleskabet, så der kan ryge et skvæt i diverse saucer. Det er et godt tip til at forhøje kvaliteten på hverdagsmaden. Man kan købe sådan en vakuum-vinprop i køkkenbutikker, der kan suge ilten ud af flasken så vinen holder længere. Det er ret genialt! Hot tip: I Rema kan man købe halve flasker vin til en 20’er.
Ingredienser
15 min / 2 portioner
- 2-3 spsk smør
- 1 fed hvidløg
- 0,5 dl tør hvidvin
- Saft (0,5-0,75 dl) og skal fra en lille citron
- 1-1,5 dl fløde
- Salt & peber
- Parmesan
- 180 g linguine eller anden pasta
- ca. 3 grønkålsblade
Sådan gør du
Sæt din yndlingspasta over.
Smelt smørret i en pande og lad det brune langsomt. Tilsæt fint snittet hvidløg og svits hurtigt. Tilsæt hvidvin og lad koge godt så alkoholen fordamper.
Riv skallen af citronen og pres saften ud i saucen. Lad simre i et par minutter.
Tilsæt fløden lidt efter lidt. Kog saucen ind til 50-75% og smag til med salt og peber.
Steg imens grønkålen i olie med et drys salt ved høj varme. Når den er færdig, drysser du med halvdelen af citronskallen (resten på pastaen).
Når pastaen er kogt 90-95% færdig tilsættes den til saucen sammen med nogle spsk af pastavandet (gem 1-2 dl pastavand). Rør sammen til pastaen er perfekt al dente, tilsæt evt mere pastavand, hvis det bliver tørt.
Server med ekstra peber, masser(!) af parmesan og den stegte grønkål. Citronpasta!
Tror du, at man kan smørstege grønkålen i stedet for med olie? 🙂
Sagtens! I så fald skal du bare ikke stege ved alt for høj varme, for smørret brænder let på. Du kan evt stege i en blanding af olie og smør, for at det ikke skal ske, og ellers holder du bare varmen på middel. 🙂