Jeg er så glad for at Halloumi har fundet vejen ind på de danske supermarkedshylder. Jeg lærte den at kende, da jeg boede i Stockholm, hvor de er lidt længere fremme på den vegetariske front, end vi er her i Danmark. Det er en cypriotisk ost, der kan grilles eller steges, og den smager fantastisk godt i en halloumiwrap med cole slaw som her, en salat eller en burger. Til en hurtig hverdagsmiddag er den helt perfekt.
Nogle halloumi er super salte og andre ikke så salte, så man må smage sig frem og tilpasse sin ret efter den halloumi, man har fået fat i.
Jeg elsker wraps, da man selv kan fylde dem med lige, hvad man godt kan lide. Kombinationen af brød, ost, grøntsager og sovs er alt, hvad der er godt her i livet. ♡
Ingredienser
15 min – 2 portioner
- ca. 150 g halloumi/grillost
- Valgfrie grøntsager efter smag (her brugt: gulbede, en avokado og et par tomater)
- Syltede rødløg eller andre pickles
- 2 Tortillabrød
- Rød skovsyre (valgfrit)
Cole slaw
- 1 kvart hoved rød spidskål
- 1 spsk mayonnaise
- 0,5 dl Yoghurt/A38 eller lign.
- Saft og revet skal fra lille halv citron
- 0,5 fed revet hvidløg
- 0,5 tsk sennep
- 0,5 tsk honning/sirup
- Salt og Peber
Sådan gør du
Bland mayo og yoghurt sammen og smag til med citron, hvidløg, sennep, honning og salt og peber. Snit spidskålen i fine strimler og bland sammen med dressingen. Smag til en ekstra gang, den skal være til den salte/syrlige side.
Skær dine udvalgte grøntsager ud. Steg halloumien ved mellemvarme til den er gylden på begge sider.
Varm dine tortillabrød på en brandvarm pande og server!
Et pro-tip er at have rød skovsyre stående i køkkenet, jeg spiser i hvert fald også med øjnene.