Orecchiette i cream cheese sauce er nok den pastaret, jeg laver oftest. Formentlig fordi den tager mindre end 15 minutter, og det er en genial ret til lige at få brugt de der køleskabsrester som du ikke ved, hvor du skal gøre af. Og så smager den bare fantastisk godt.
Om foråret laver jeg den med asparges, grillet zucchini og de første ramsløgsblade, og om sommeren med friske ærter og tomater.
Ingredienser
15 min ⎢ 2 portioner
- 160-200g Orecchiette (eller din yndlingspasta)
- ca. 100 g cream cheese
- Et lille fed hvidløg
- En halv citron
- Salt og peber
- Nogle blade oregano (valgfrit)
- Valgfrie grøntsager (her brugte jeg rød spidskål og tomater, men bruger også ofte zucchini, en rest salat, grønne bønner, grønkål, fennikel, you name it)
Sådan gør du
Mens pastaen koger blandes cream cheese, rå grøntsager (her tomat), oregano revet hvidløg og skal af en halv citron, samt et skvæt citronsaft i en skål og smages til med salt og peber.
Skær spidskålen i mindre stykker og steg på en pande ved høj varme (læg evt et grydelåg over og et lille skvæt vand, så går det hurtigere).
Når pastaen er al dente hældes vandet fra og pastaen blandes med det samme med saucen og de stegte grøntsager.