Det gik lige op for mig at denne opskrift på råsyltede rabarber aldrig var kommet op på bloggen. Og sådan kan vi jo ikke have det! Det er en af mine bedste ting her i den tidlige sommersæson, og vi bestræber os herhjemme på altid at have et glas i køleskabet, mens rabarbersæsonen står på.
Det er desuden utroligt nemt at lave og lagen kan genbruges flere gange, hvis bare man tilsætter lidt ekstra sukker og citronsaft. Hybenrosen er selvfølgelig valgfri, sæsonen er heller ikke helt kommet i gang endnu, men vi har stadig masser af tørrede blade fra sidste år (pro tip! de holder sig aromatiske virkelig længe, så sørg for at tørre nogle når sæsonen går rigtigt i gang).
Ingredienser
15-30 min / 750 mL patentglas
- ca. 300 g rabarber
- Saft og skal fra 1 citron
- 10-12 hybenroseblade (kan udelades)
- 3 dl rørsukker
- 3 dl vand
- 0,25 tsk vaniljepulver (ren vanilje) eller 0,5 vaniljestang
Sådan gør du
Skyl rabarberne, skær eventuelle urenheder væk og skær dem i 1-2 cm stykker på skrå. Læg dem i et rengjort 750 ml patentglas.
Riv skallen af citronen og kom i glasset med rabarberne. Her tilsættes også hybenrose-bladene.
Kom saften fra citronen op i en lille gryde sammen med rørsukker, vand og vaniljepulver.
Varm lagen op til sukkeret er opløst og væsken begynder at simre helt forsigtigt. Den skal ikke koge. Hæld over rabarberne og luk glasset. Lad stå og trække i mindst 4-5 timer, de er bedst dagen efter.
Opbevar i køleskabet og brug på yoghurt, til is eller koldskål. Lagen kan man bruge et par gange, bare tilsæt lidt ekstra sukker og citronsaft, varm op og hæld over en ny omgang rabarber.
Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram, Facebook eller Bloglovin’ for opdateringer om nye opskrifter.