Risotto er en perfekt hverdagsret, og det er egentlig lidt skørt, at det her bare er den anden opskrift på risotto, jeg lægger op. Det er i hvert fald en risotto med fennikel, citron og ristede mandler, og den smager virkelig skønt.
Den kan godt tolkes som en basisopskrift på risotto, der kan varieres uendeligt med andre grøntsager.
Risotto med fennikel, citron & ristede mandler
40 min / 4 portioner
Ingredienser
- 1 fennikel
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- En generøs klat smør
- 4 dl risottoris
- 2 dl hvidvin
- 1 liter grøntsagsfond
- 1-2 tsk hakket saltet citron (kan erstattes med citronskal fra en citron)
- To håndfulde revet parmesan
- Et skvæt citronsaft
- 1 spsk smør
- ca. 75 g mandler (rist gyldne på en pande)
- Grønkål på toppen
Sådan gør du
Skær fennikelen i strimler á 3-5 mm x 2-3 cm. Hak løget fint og hak hvidløget superfint.
Varm en mellemstor gryde op til middelhøj varme. Svits finthakket løg og halvdelen af fenniklen i en generøs klat smør med et drys salt i 5-10 minutter. Svits hvidløg 1 min og tilsæt risene til sidst i 1 min.
Skyl imens den saltede citron for at få det værste salt væk og hak den fint. Varm fonden op i en anden gryde, den skal være lun hele vejen igennem.
Skru op for varmen og tilsæt den saltede citron til gryden sammen med hvidvin. Lad vinen koge ind i risene under omrøring. Tilsæt derefter fonden lidt efter lidt.
Lad risottoen simre. Rør i den en gang i mellem. Smag på risottoen undervejs og tilsæt vand i stedet for fond, hvis risottoen bliver for salt.
Steg imens resten af fenniklen gylden på en pande ved høj varme i olie med et drys salt. Hak grønkålen i mindre stykker og steg også den ved høj varme, til den falder sammen og har fået lidt farve. Rist mandlerne.
Når risene er 95% færdige* tilsættes parmesan, den friskstegte fennikel, et skvæt citronsaft og smør. Sørg for at din risotto er 10 % mere våd, end hvad du foretrækker, risene suger masser af væske! Sluk for varmen og lad stå i 5 min.
Server med den stegte grønkål og de ristede mandler hakket i grove stykker. Et par parmesanflager på toppen er der heller ingen, der bliver kede af.