For et par uger siden cravede jeg intenst friske grøntsager, nudler og vietnamesisk Nuoc Cham dressing, og det blev til denne virkelig lækre nudelsalat til aftensmad. Den friterede blomkål var ekstra luksus, det tager lidt tid, så det skal man være cool med. Ellers vil den dobbeltpanerede blomkål fra Vegetarisk i aften? lavet i ovnen være perfekt her!
Du kan variere med lige de grøntsager, du har lyst til eller lige ligger inde med. Et tip er, at man kan købe tyndskrællere i velassorterede køkkenbutikker, som klarer julienne-jobbet med lynets hast! Det har jeg længe tænkt jeg burde købe, det er ikke engang en dyr investering.
Hold øje her på bloggen over weekenden, jeg håber nemlig på at løfte sløret for temaet på min nye bog, der udkommer til september, og åbne for forudbestillinger! Glæder mig så meget til at se, hvordan I tager imod den. ♡
Ingredienser
45-60 min / 2 portioner
Nudler
- 150 g risnudler, 5 mm
Nuoc Cham
Rækker til 4 portioner
- 3 spsk rørsukker
- 1-2 tsk chili flakes, stærke eller 1 stærk rød chili
- 0,5 dl vand
- 4 spsk fiskesauce eller fuskesauce
- 2 spsk riseddike
- 3-4 spsk lime saft (ca. 2 lime)
- 2 fed hvidløg, fint revet
Grøntsager
- 1-2 gulerødder (efter str)
- 1 agurk
- 1 håndfuld stangbønner
- 1 avokado
- 3-5 forårsløg
- Grøn salat
- 1 håndfuld koriander
- 1 dl peanuts (her solsikkekerner pga. allergi)
Friteret blomkål
- Godt med fritureolie
- 1 æg
- 2 dl iskoldt vand
- 2 dl hvedemel
- 1-2 tsk salt
- ca. 1/3 af et stort blomkålshoved
Sådan gør du
Læg nudlerne i blød i koldt vand.
Bland rørsukker, chili og vand i en lille gryde og varm op, til det begynder at simre og sukkeret er opløst. Sluk og tilsæt resterende ingredien-ser til dressingen. Smag til og lad stå.
Skyl grøntsagerne og skær i fine stave (eller som du har lyst). Avokado og forårsløg skæres i skiver (kom lidt citrussaft på avokadoen). Koriander og peanuts hakkes fint. Sæt til side.
Varm fritureolien op i en mellemstor gryde. Pisk imens æg og iskoldt vand sammen i en skål. Si mel og salt ned i blandingen og pisk forsigtigt sammen, det er ok med lidt melklumper! Vigtigt at ikke overpiske.
Hold dejen kold i køleskabet ml. friteringer, dejen bliver sprødest, hvis den er kold.
Skær blomkålen ud i mindre buketter og kom en portion ned i skålen med frituredej.
Olien er klar, når den er omkring 170-180 grader. Du kan checke den med en spisepind af træ eller en grydeske. Stik ned i olien og bobler det godt omkring træet, er du klar til at fritere!
Sænk forsigtigt blomkålsstykkerne ned i olien og fritér, til de er gyldenbrune. Fritér ikke for mange ad gangen! Læg på køkkenrulle til afdrypning og smag til med evt. ekstra salt.
Kog til sidst nudlerne al dente (det kan tage så lidt som 15 sek!) og anret i tallerkener med nudler nederst, grøntsager, masser af nuoc cham dressing, samt peanuts og blomkål på toppen.
Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram, Facebook eller Bloglovin’ for opdateringer om nye opskrifter.
Sindsyg opskrift, mega lækker!