Jeg er jo i fuld sving med opskriftsudviklingen til næste kogebog, så når jeg lykkes med at presse en opskrift ind i kalenderen her til bloggen, føles det ekstra tilfredsstillende! I sidste uge havde jeg intenst lyst til kombinationen spinat/gedeost, men da min lokale Rema havde udsolgt af sidstnævnte blev det en galette med klassikeren spinat og feta i stedet.
Jeg købte helt enkelt en færdig rulle tærtedej, smed fyldet i og lod ovnen klare resten af arbejdet. Utroligt nemt og lækkert! Med lidt god vilje og det rigtige tilbehør, kan opskriften godt strække sig til fire, men jeg skal være helt ærlig og sige, at André og jeg fortærede det hele på tomandshånd med en tomatsalat til uden problemer.
Ingredienser
30-45 min / 2-4 portioner
- 500 g frossen helbladet spinat
- 1 spsk smør
- 1 fed hvidløg
- Lidt friskrevet muskatnød (valgfrit)
- Salt og peber
- 1 rulle færdig grov tærtedej
- 2 gode spsk creme fraiche (jeg brugte 38 %)
- Salt og peber
- Skallen fra en lille citron
- En håndfuld parmesan (valgfrit)
- Citronsaft fra ca. 0,5 citron
- 100 g feta eller blød gedeost
- Olivenolie
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200 grader. Tø spinaten op enten på komfuret eller i mikroovn. Kram så meget af væsken ud, som du kan.
Steg i smør med revet hvidløg og lidt friskrevet muskatnød (valgfrit). Smag til med salt og peber.
Rul tærtedejen ud på en bageplade (de kommer oftest med bagepapir). Prik huller i dejen med en gaffel. Fordel creme fraiche i et tyndt lag over dejen, men hold ca. 2 cm af dejkanten fri.
Giv et drys salt og peber, og finriv citronskal og parmesan jævnt over cremefraichen. Tilsæt saften fra omkring halvdelen af citronen til spinaten. Smag til.
Fordel spinaten jævnt på dejen og smuldr feta eller gedeost på toppen.
Fold kanterne ind over fyldet, det behøver ikke være pænt! Giv det hele et drys olivenolie og pensl kanterne med olie.
Bag i 25-30 minutter, til dejen er gylden.
Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram, Facebook eller Bloglovin’ for opdateringer om nye opskrifter.
Vi havde en rest quinoa (ca. 1,5dl) som vi fordelte mellem creme fraiche og spinat – det gav en dejlig nøddeagtig kontrast til det syrlige fra citron, og den i forvejen dejlige tærte blev lidt mere mættende.
Det lyder så lækkert!