Jeg har villet lave vegetariske Enchiladas så længe, og nu fik jeg det endelig gjort! Der må ikke gå så længe, inden jeg laver dem næste gang, for det er noget af det mest comfy, jeg kan forestille mig. Tortillabrød propfyldte med grøntsager, bønner og ost, med en krydret tomatsovs og ost på toppen. Hele herligheden bagt i ovnen og serveret med frisk koriander, lime og creme fraiche. Yes please.
Er der nogle veganere derude, der kan anbefale en vegansk cheddar? Så kunne man jo lave dem veganske også, hvis man vil. Jeg synes personligt at Violife’s cheddar er udmærket.
Vegetariske enchiladas med bønner
60 min / 4 portioner
Ingredienser
Enchilada-sovs
- 2 spsk olivenolie
- 1 lille løg
- 1,5 spsk hvedemel
- 1 tsk spidskommen, stødt
- 0,25 tsk hvidløgspulver
- 0,25 tsk herbes de provence
- 0,1-0,25 tsk chipotlepulver (efter smag)
- En knsp kanel
- 1 spsk tomatpuré
- 400 g mosede tomater (passata)
- 2 dl vand + 2 tsk konc. flydende grøntsagsfond
- 1 tsk æblecidereddike
- Salt og peber
Fyld
- 1 spsk korianderfrø, stødt
- 1 tsk spidskommen, stødt
- 1 knsp kanel
- 1 løg
- 1 majskolbe (eller ca. 1,5 dl frosne majs)
- 2 snackpeber
- Et kvart spidskål
- 1 dåse (ca. 240g) sorte bønner
- 2 dl af enchiladasovsen
- 2 dl ekstra lagret cheddar, groft revet
Desuden
- 4 store tortillabrød eller 6 mellemstore
- 75-100 g ekstra lagret cheddar, groft revet
- Et par håndfulde frisk koriander
- 2 forårsløg
- 1-2 lime
- 2 dl creme fraiche
- En frisk, stærk salsa (f.eks. den mexikanske salsa verde fra Vegetarisk i aften?)
Sådan gør du
Start med sovsen
Hak løget helt fint og steg langsomt i rigeligt olivenolie med et drys salt. Bland hvedemel og krydderier i en lille skål. Når løget er blødt og let gyldent tilsættes mel og krydderier og steges i et par minutter. Tilsæt så tomatpuré og steg med et minuts tid.
Bland imens tomater med vand og grøntsags-fond. Tilsæt sammen med æblecidereddike, godt med peber og et drys salt. Kog op og lad simre forsigtigt, mens du forbereder fyldet.
Nu kan du også sætte ovnen på 200 grader varmluft.
Smag sovsen til med salt (eller ekstra konc. fond) og godt med peber. Afhængigt af tomater kan det også være den har godt af 1 tsk sukker eller sirup.
Forbered fyldet
Bland krydderierne i en lille skål.
Pil løget og skær i strimler. Steg ved middelhøj varme i olie med et drys salt og et drys af kryd-derierne, til løget har fået lidt farve i kanterne og er blevet blødt. Læg i en større skål.
Pil imens majskolben, og skær majsene af kolben. Steg ved høj varme i olie med salt og lidt af krydderiblandingen til de har farve. Læg i skålen.
Skær snackpeber og spidskål i passende stykker og steg på samme måde i omgange med resten af krydderierne.
Bland de stegte grøntsager med sorte bønner, 2 dl af enchiladasovsen og groftrevet cheddar. Jeg foretrækker at købe en hel ost og rive den selv. (Tip! Rema har en lagret cheddar, som både er billig og virkelig god.)
Saml dine enchiladas
Find et ildfast fad frem med plads til dine tortillabrød. Dæk bunden med et lag enchiladasovs.
Fyld nu tortillabrødene med fyldet og rul sammen. Læg med folden ned af.
Hæld sovs over dine enchiladas og drys godt med revet ost på toppen.
Bag i ovnen i 15-20 minutter til osten er gylden og sovsen bobler godt. Lad køle en anelse af inden servering.
Server med frisk koriander, finthakket forårsløg, frisk lime, creme fraiche og evt en salsa efter eget valg.
Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram eller Facebook for opdateringer om nye opskrifter.