Åh popcorn, I LOVE YOU. Jeg er som de fleste andre 90er børn vokset op med microovnspopcorn, men eftersom jeg ikke har haft en mikroovn i størstedelen af mit voksenliv, har jeg været nødt til at perfektionere min metode til at få perfekte popcorn i gryde. Og det er faktisk slet ikke svært!
Fredagshyggen er reddet, jeg siger det bare. Det er nemmere at lave perfekte popcorn i gryde end de fleste tror.
Ingredienser
Til en mellemstor gryde:
- 1 dl popcorn
- 0,5 dl neutral olie (3 spsk)
- Salt
Sådan gør du
Mængderne på forrige side er det der passer min faste popcorn-gryde. Check selv hvad der passer hos dig ved først at hælde popcornene i gryden. De skal dække bunden ca. 90-95%
Oliemængden afhænger af grydens størrelse. Den skal dække bunden af gryden i et godt lag (når popcornene bliver hældt i senere skal olien “dække” popcornene).
Først hælder du olie og fem (ja, kun fem) af majskornene i gryden. Tænd varmen på 75%. Husk låg på gryden.
Når alle fem majskorn er poppet, betyder det at olien har nået den helt rigtige temperatur! Nu hælder du alle majskornene i gryden og lægger igen låget på. Ryst hurtigt for at fordele majsene, men ellers lader du gryden stå ved samme temperatur til alle kornene er poppet.
Når det kun popper en anelse slukker du for varmen, venter til de slet ikke popper længere og krydrer med godt med salt.
Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram, Facebook eller Bloglovin’ for opdateringer om nye opskrifter.
Har du prøvet at bruge kokosolie i stedet for smagsneutral olie? Det får popcornene til at smage og dufte af biografpopcorn synes jeg 🙂
Jeg har prøvet for længe siden, men tror nu jeg foretrækker vindruekerneolie. Men super tip, hvis man er til biografpopcorn! 🙂