Det har taget lidt tid at få en ny opskrift op her på bloggen, for det har været noget af en mavepuster at komme tilbage fra sommerferien. Vi har haft kæmpe pasningskrise i forhold til vores barn, og det har bare fyldt ALT de sidste par uger. Det er ikke 100 % løst endnu og stressen er ægte.
Men nu skal det ikke handle om dét, men om en virkelig dejlig opskrift på en salat, som er en ægte fejring af sensommeren og årets sidste danske tomater. Det bliver ærligt ikke meget bedre end det her. Opskriften er en god frokost til én person, men du ganger selvfølgelig bare op efter behov.
Ingredienser
30 min / 1 portion
- 5 modne abrikoser
- 1 spsk olivenolie
- 1-2 tsk lys sirup eller honning
- 200 g tomater
- 1 burrata
Dressing
- 1 spsk olivenolie
- 2 tsk æblecidereddike
- 1 tsk lys sirup eller honning
- 1 spsk frisk basilikum, finthakket
- 1 ml salt
- Peber
Sådan gør du
Husk at tage burrataen ud af køleskabet i god tid, så den kan få stuetemperatur.
Tænd ovnen på 225 grader varmluft.
Skær abrikoserne i halve, fjern stenene og kom i et ildfast fad. Fordel olivenolie og 1-2 tsk sirup eller honning over. Sæt i ovnen i 15 minutter til de har fået farve og er blevet bløde og gode.
Skær imens tomaterne i mindre stykker, gerne lidt forskelligartede (fordi det ser godt ud).
Bland ingredienserne til dressingen sammen.
Fordel tomater og abrikoser i en tallerken og fordel 2/3 af dressingen på dem.
Hæld vandet fra burrataen og anret den øverst på tallerkenen ved at rive den i stykker på midten. Fordel resten af dressingen på burrataen og spis!
Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram, Facebook eller Bloglovin’ for opdateringer om nye opskrifter.
Det ser godt nok lækkert ud! Jeg synes det har været svært at finde en god burrata i supermarkeder. Hvor køber du din?
Jeg synes faktisk efterhånden at det er til at finde, hvilket er virkelig dejligt! Men det er sikkert også noget med, hvor man bor, jeg bor jo midt i København. Køber meget gerne Lidl’s burrata, den synes jeg er god. Ellers er Sallings faktisk også udmærket (fås i Føtex), og den de har i Netto, synes jeg også er god. Det vigtigste er det med at lade den varme op til stuetemperatur, så smager den så meget bedre og har den der helt cremede konsistens. Kh Camilla