* Annonce for Il Fornaio *
I ved, at jeg er stor fan af at hoppe over, hvor gærdet er lavest i madlavningen, så grazie til Il Fornaio for deres økologiske surdejs-pizzabunde på frost! Det er ærligt de bedste færdiglavede pizzabunde, jeg har smagt.
Her deler jeg en opskrift på en pizza bianca med majs og ramsløgspistou, men du sætter bare ovnen på 250 grader, topper de frosne bunde med det, du kan lide og kommer i ovnen i 3-6 minutter (det kan godt være, der står noget andet på pakken, det er Il Fornaio ved at ændre! 🤠). Perfekt til en hurtig hverdagsmiddag eller pizzafest med venner uden det store bøvl.
Pizzabundene fås i versionerne Bianco og Rosso og har haft en lang fermenteringstid på minimum 48 timer, der, sammen med de stærke italienske melsorter, gør, at bundene virkelig smager af noget og har en god elasticitet.
Il Fornaio er Danmarks første – og til dato eneste 100 % italienske økologiske stenovnsbageri. De blev til i mit fødeår 1988 og udsprang fra Restaurant Era Ora, der forgæves havde søgt efter godt italiensk brød i København. Så de importerede en bagersvend fra Perugia og det ene tog det andet.
Du kan købe pizzabundene hos Nemlig.com, Bilka og Føtex, samt udvalgte Meny, Super Brugsen, Kvickly, Løvbjerg og Spar.
Pizza bianca med majs & ramsløgspistou
15-30 min / 2 pizza
Ingredienser
Ramsløgspistou
- 30 g ramsløg
- 0,5 dl olivenolie
- 0,5 tsk salt
- 1 spsk citronsaft
Toppings
- 200 g frosne majs
- Et drys salt og peber
- Neutral olie
Desuden
- 2 pizzabund bianca fra Il Fornaio
- 2 kugler mozzarella (ca 60 g pr. pizza)
- Chili flakes
- Pecorino
- Olivenolie
Sådan gør du
Tænd ovnen på 250 grader.
Blend ingredienserne til pistouen i en blender/minihakker, knus i en morter eller hak i hånden.
Skær mozzarellaen i mindre stykker og lad dryppe af i en si.
Steg majsene ved høj varme i olie med et drys salt og peber. Når de har fået godt med farve sættes de til side.
Kom den frosne pizzabund på en pizzaspade eller skærebræt.
Start med et lag revet pecorino, efterfulgt af mozzarella, lidt olivenolie og majs. Et drys chili flakes kan også anbefales!
Bag i ovnen ca. 4-6 minutter, eller til mozzarellaen er smeltet.
Afslut med ramsløgspistouen og mere revet pecorino efter afbagning.
Hej Camilla,
Opskriften lyder rigtig lækker, men er der en fejl i ingredienslisten? Der fremgår hverken ingredienserne til ramsløgpistou, eller at retten også indeholder majs. Til gengæld fremgår der brunet chilismør, som jeg ikke i fremgangsmåden kan se hvor skal anvendes. Jeg ved ikke, om det bare er hos mig, det ser mærkeligt ud?
Nej, det er da mig, der har været klodset. Nu skulle det gerne være i orden! Tak fordi du skrev og gjorde opmærksom på det ❤️