fbpx
  • Shape
Vegetarisk Hverdag

Camilla Skov

  • Opskrifter
  • Inspiration
  • Livet & hverdagen
  • Om
  • Webshop
  • Group 3
  • Group 4 Søg
Plademad, Salater  /  27/02/2024

Hasselbacksbåde med Café de Paris yoghurt

cafe-de-paris

Kan I huske Café de Paris smør? Nogle af jer er garanteret for unge. Smørret var bøffens og bagekartoflens klassiske makker, der med sin maximalistiske ingrediensliste var et must en fredag aften på det lokale steakhouse. Jeg er faktisk ikke sikker på, at jeg nogensinde har spist det før her for nylig, men hey, det smager faktisk virkelig godt på den der nostalgiske 80’er-facon. Er usikker på om det bare er nostalgi eller rent faktisk er en brilliant smagssammensætning? Her bruger jeg smagene fra smørret i en yoghurtsauce, der gør det hele lidt mere friskt.

cafe-de-paris

Og så til min anden nye opfindelse: hasselbacksbåde! Hasselbackkartofler men på den halve tid. Genialt (hvis nu jeg selv skal sige det).

Hasselbacksbåde med Café de Paris yoghurt

35-45 min / 4 portioner

Ingredienser

På bagepladen, trin 1
  • 1 kg kartofler af en god spisekartoffelstørrelse
  • 1 lille blomkålshoved
  • 2 fennikel
  • 2 spsk olie
  • salt og peber
Café de Paris yoghurt
  • 1/2 fed hvidløg
  • 1 spsk frisk estragon, finthakket
  • 2 spsk kapers
  • 2 spsk kaperslage
  • 300 g græsk yoghurt 10 % (eller creme fraiche fra 18 %)
  • 1 spsk ketchup
  • 2 tsk dijonsennep
  • ca. 1 spsk citronsaft
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk karrypulver
  • 1 tsk salt
På bagepladen, trin 2
  • 3 røde peberfrugter
Servering
  • Et lille bundt persille

Sådan gør du

På bagepladen, trin 1

Sæt ovnen på 225 grader varmluft.

Først en disclaimer: hvis du ikke gider hasselbacke den, kan du sagtens bare lave almindelige både. Men der er noget særligt lækkert ved sprødheden i en hasselback.

Skyl kartoflerne men behold gerne skrællen på. Del dem midt over og placer den flade side ned på skærebrættet. Læg en spisepind på hver side af kartoflen, så du let kan skære tynde skiver, til du rammer pindene. På den måde hænger bunden stadig fast. Skær midt over på langs, så du får to både. Læg på den ene side af en bagepapirsbeklædt bageplade.

Skyl blomkålen og skær i 4 store både. Skær fenniklen i ca. seks både. Fordel på den anden side af bagepladen. Er der ikke plads nok så brug to bageplader.

Fordel olie, salt og peber jævnt, og bag i ovnen 15 minutter.

CAFÉ DE PARIS YOGHURT

Lav imens yoghurtsaucen. Riv hvidløg fint og kom op i en mellemstor skål. Hak estragon og kapers fint. Bland med de resterende ingredienser og smag til. Karry kan være meget forskelligt i styrke, så smag dig frem.

På bagepladen, trin 2

Når de 15 minutter i ovnen er gået, tages bagepladen ud og kartoflerne, blomkålen og fenniklen vendes. Bag det hele yderligere 10-15 minutter, til kartoflerne er godt gyldne.

Skær peberfrugterne i store stykker på ca. 5 cm.

De sidste 5 minutter kommer peberen med på pladen.

TIL SERVERING

Skyl og hak persillen groft. Kom grøntsagerne fra ovnen på et stort fad (eller bland og server direkte på pladen) og drys persille over

Server med Café de Paris yoghurten til.

22 ⬅︎ Tryk på hjertet, hvis du kan lide indlæggetLoading...

Skriv en kommentar

Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram eller Facebook for opdateringer om nye opskrifter.
Hvis du kan lide denne, så prøv også:

En efterårssalat med græskar og andet godt

 

Tærte med aubergine, oliven og vegansk bechamel

 

Indlægsnavigation

Flexbolig – hvad med de etiske overvejelser?
Kua Kling – sydøstasiatisk biksemad

2 comments

  • Steffen Jensen
    17/08/2024

    Er det græsk yoghurt der skal bruges?

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      21/08/2024

      Ja, græsk er nok bedst. Eller creme fraiche. Jeg opdaterer ingredienslisten med det vuns, så det bliver tydeligere! 🙂

      Reply

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Skriv dig op til mit nyhedsbrev

* obligatorisk

Vegetarisk Hverdag

Vegetarisk Hverdag er en vegetarisk blog startet i efteråret 2018 af Camilla Skov. Her finder du hverdagsvenlige vegetariske opskrifter og inspiration til vegetarisk aftensmad med fokus på madglæde og velsmag.

Alt indhold på sitet © Camilla Skov
CVR: 38627457

Om & Kontakt

  • Om
  • Kontakt
  • Samarbejder
  • Pressefotos
  • Foredrag
  • Copyright
  • Cookies & Persondata

Følg med her

  • Instagram
  • Facebook
  • Nyhedsbrev

Shop

  • Webshop
  • Handelsbetingelser
  • Kundeservice
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Hjemmesiden bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Hvis det ikke er ok for dig, kan du vælge cookies fra. Cookie settingsTillad
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR