fbpx
  • Shape
Vegetarisk Hverdag

Camilla Skov

  • Opskrifter
  • Inspiration
  • Livet & hverdagen
  • Om
  • Webshop
  • Group 3
  • Group 4 Søg
30-45 min, Salater  /  20/11/2023

En efterårssalat med græskar og andet godt

Efterårssalat

Jeg elsker virkelig en god salat. Specielt når man lykkes med at ramme den perfekte kombination af sprødt og cremet, koldt og lunt, sødt og syrligt. Så tilfredsstillende og nærende.

I salaten her er der både en cremet, mættende bønnehummus, lun ovnbagt butternut squash og halloumi, og frisk og bitter radicchio til at give det søde græskar godt med kontrast i form af bitterhed og sprødhed. Salte oliven bidrager også til den rette balance.

Efterårssalat

En efterårssalat med græskar og andet godt

30-45 min / 4 portioner

Ingredienser

I OVNEN
  • 3/4 butternut squash
  • 1 pakke halloumi (200-250 g)
  • 4 fed hvidløg
  • 2-3 spsk olie
  • 1 tsk salt
  • Peber
SYLTET SQUASH
  • 1/4 butternut squash
  • 1 dl sukker
  • 1 dl vand
  • 2 dl eddike (æblecider eller lign.)
  • 1 tsk salt
LIMA HUMMUS
  • 1 dåse drænede limabønner
  • 0,5-0,75 tsk salt
  • 1 spsk græskar-syltelage
  • 1 spsk kalamata lage
  • 1 spsk olivenolie
DRESSING
  • De 4 bagte hvidløgsfed fra ovnen
  • 1 tsk salt
  • 0,5 dl olivenolie
  • 2-3 spsk eddike
  • 1 tsk dijonsennep
  • Sort peber
DESUDEN
  • 1 hoved radicchio salat
  • En god håndfuld tomater (kan udelades, jeg havde bare ved hånden)
  • 1 håndfuld kalamataoliven
  • Et lille bundt koriander (eller valgfri grøn krydderurt)

Sådan gør du

Sæt ovnen på 225 grader varmluft.

Flæk butternut squashen på langs, fjern indmaden og skær 3/4 i 1-1,5 cm skiver. Gem den sidste fjerdedel til senere. Behold skallen på.

Pil hvidløgsfeddene og læg hele på bagepladen.

Del halloumi osten i 4 kvarte på langs og placer på bagepladen.

Giv det hele et godt drys olivenolie, salt og peber.

Bland godt og bag i 20 minutter i alt, med en vending af bagepladen efter 10 min.

SYLTET SQUASH

Kom sukker, vand, eddike og salt op i en gryde og kog op.

Fjern skrællen fra den sidste del butternut squash og skær i tynde skiver på et mandolinjern eller med en kartoffelskræller. Når lagen koger, kommes squashen i. Sluk for varmen og lad stå.

Tip: Put film direkte ned over væsken. Det holder græskarret nede i lagen, ellers kan det godt stikke lidt op. Det hele kan også flyttes over i en skål eller plastbøtte, der kan tåle varme, så køler det hurtigere af.

LIMA HUMMUS

Blend drænede bønner, salt, lage fra de syltede græskar, lage fra kalamataoliven og olivenolie til en cremet hummus. Smag til.

DRESSING

Mos de bagte hvidløgsfed fint på et skærebræt med 1 tsk salt og kom op i et glas med låg. Tilsæt olivenolie, eddike, dijonsennep og peber. Ryst godt, smag til med salt og sæt til side.

SERVERING

Anret på et stort fad med lima hummus i bunden, efterfulgt af den bagte squash og halloumi. Fordel raddichio blade, evt. tomater i både, oliven og grofthakket koriander jævnt.

Afslut med den syltede squash og dressing.

21 ⬅︎ Tryk på hjertet, hvis du kan lide indlæggetLoading...

Skriv en kommentar

Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram eller Facebook for opdateringer om nye opskrifter.
Hvis du kan lide denne, så prøv også:

Rød græskarcurry

 

Salat m. aubergine, kikærter, snackpeber & feta

 

Indlægsnavigation

Tyrkiske æg
Safranskage med abrikos

2 comments

  • Hanne Koch
    22/11/2023

    Kan man bruge hokkaido i stedet for butternur squash?

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      12/12/2023

      Sagtens. 🙂

      Reply

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Skriv dig op til mit nyhedsbrev

* obligatorisk

Vegetarisk Hverdag

Vegetarisk Hverdag er en vegetarisk blog startet i efteråret 2018 af Camilla Skov. Her finder du hverdagsvenlige vegetariske opskrifter og inspiration til vegetarisk aftensmad med fokus på madglæde og velsmag.

Alt indhold på sitet © Camilla Skov
CVR: 38627457

Om & Kontakt

  • Om
  • Kontakt
  • Samarbejder
  • Pressefotos
  • Foredrag
  • Copyright
  • Cookies & Persondata

Følg med her

  • Instagram
  • Facebook
  • Nyhedsbrev

Shop

  • Webshop
  • Handelsbetingelser
  • Kundeservice
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Hjemmesiden bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Hvis det ikke er ok for dig, kan du vælge cookies fra. Cookie settingsTillad
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR