• Shape
Vegetarisk Hverdag

Camilla Skov

  • Opskrifter
  • Inspiration
  • Livet & hverdagen
  • Om
  • Webshop
  • Group 3
  • Group 4 Søg
45-60 min, Bagværk  /  12/12/2023

Safranskage med abrikos

Safranskage

Safran var ikke et krydderi, jeg havde noget forhold til, inden jeg mødte min svenske mand. Nu elsker jeg det, og bruger det flittigt i madlavningen. Og hjemme hos os er det ikke jul uden bagværk med safran, en af de centrale svenske julesmage. I kender sikkert til lussebullar, men jeg kan love jer for at safranskage er et step up!

Kagen her minder om syltetøjskagen, der er med i Den dovne vegetar. Fik skruet lidt på nogle få ingredienser, og så tilsatte jeg selvfølgelig safran for den karakteristiske gule farve og aromatiske smag. Den er utroligt nem at bage, og den holder sig saftig i næsten en uge. Og safran og abrikos er et match made in heaven. Abrikosen fremhæver virkelig safranssmagen og får kagen til at synge.

Safranskage

 

Safranskage med abrikos

1 time

Ingredienser

  • 3 æg
  • 0,5 g safran
  • 400 g abrikosmarmelade* (200 g til dejen og 200 g bagefter)
  • 100 g sukker
  • 100 g neutral oile
  • 100 g yoghurt/ymer/A38
  • 250 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 0,5 tsk natron
  • 1 tsk salt

*Svarer ca. til et standard syltetøjsglas. Køb gerne en marmelade af god kvalitet med masser af frugt ift. sukker (men en mere basic kan absolut også gøre det).

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175 grader alm. ovn.

Find en bageform frem, og beklæd med bagepapir. Jeg bruger en stor rugbrødsform, men en springform på 20-22 cm fungerer også formidabelt.

Hvis din safran kommer i lange tråde og ikke er pulveriseret, skal du knuse dem fint med en lille smule sukker i en morter eller lille blender.

Pisk æg, safran, 200 g abrikosmarmelade, sukker, olie og yoghurt sammen til en homogen masse.

Tilsæt de tørre ingredienser, og rør kun sammen, til alt mel lige akkurat er inkorporeret.

Hæld dejen i den bagepapirsbeklædte form og bag midt i ovnen ca. 40-45 minutter. Check at kagen er gennembagt ved at stikke en tandstik eller tynd kniv i den. Der skal ikke sidde klistret dej på, når du trækker den ud.

Ca. 10-15 minutter, inden kagen er færdig, kommes de resterende 200 g abrikosmarmelade i en lille gryde. Kog op og lad simre i 2 minutter (dette er for at smelte marmeladen lidt, så den kan trænge ind i kagen). Når kagen er færdigbagt, hældes marmeladen udover kagen.

Lad kagen køle ned (hvis du kan vente) og server!

Pak den ind i husholdningsfilm og så holder den sig saftig i 5-6 dage. Den kan også sagtens fryses.

12 ⬅︎ Tryk på hjertet, hvis du kan lide indlæggetLoading...

Skriv en kommentar

Følg Vegetarisk Hverdag på Instagram eller Facebook for opdateringer om nye opskrifter.
Hvis du kan lide denne, så prøv også:

Saftig, julet krydderkage 

 

Ingefærsmåkager med miso og nødder

 

Indlægsnavigation

En efterårssalat med græskar og andet godt
Vi skal bo på landet i et år

5 comments

  • Johanne
    30/05/2025

    Jeg lavede den i går i vegansk udgave med hørfrø blandet med lidt vand i stedet for æg og selvfølgelig vegansk yoghurt, så veganeren i selskabet også kunne nyde den. Den blev så god!! Tak for dejlig dejlig mad. Kh Johanne

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      16/06/2025

      Dejligt!

      Reply
  • Johanne
    27/05/2025

    Ser så god ud! Tror du man ville kunne bytte æg ud med hørfrø blandet med vand for at gøre den vegansk?
    Tak for de bedste opskrifter <3

    Reply
  • Helene
    14/01/2024

    Ser dejlig ud. Hvilken smagsneutral olie bruger du? Har forsøgt mig med rapsolie men synes at selv dén smager igennem. Deltager i dit univers med glæde☀️

    Reply
    • Vegetarisk Hverdag
      15/01/2024

      Vindruekerneolie er den klart mest smagsneutrale olie. Den har været min foretrukne, men er simpelthen steget så meget i pris med inflationen, så nu overgiver jeg mig til rapsolien. Det kan være godt givet ud ikke at købe den allerbilligste (men er det ikke nødvendigvis, det er meget forvirrende), men den skal selvfølgelig være varmpresset og ikke koldpresset. Kh Camilla

      Reply

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Skriv dig op til mit nyhedsbrev

* obligatorisk

Vegetarisk Hverdag

Vegetarisk Hverdag er en vegetarisk blog startet i efteråret 2018 af Camilla Skov. Her finder du hverdagsvenlige vegetariske opskrifter og inspiration til vegetarisk aftensmad med fokus på madglæde og velsmag.

Alt indhold på sitet © Camilla Skov
CVR: 38627457

Om & Kontakt

  • Om
  • Kontakt
  • Samarbejder
  • Pressefotos
  • Foredrag
  • Copyright
  • Cookies & Persondata

Følg med her

  • Instagram
  • Facebook
  • Nyhedsbrev

Shop

  • Webshop
  • Handelsbetingelser
  • Kundeservice
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Hjemmesiden bruger cookies for at gøre din oplevelse bedre. Hvis det ikke er ok for dig, kan du vælge cookies fra. Cookie settingsTillad
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR