Jeg var to sekunder fra at hente en Berlin döner med halloumi i sidste uge, men mine kontorvenner var fornuftige og ville i Rema, så jeg fulgte trop. Stod og kiggede inspirationsløst på grøntafdelingen, som det så ofte er, til det ramte mig. Januar = nudelsuppe! Købte en squash, et bundt forårsløg og en pose finthakket skyllet grønkål (en ny besættelse i mit liv efter arbejdet med Den dovne vegetar), nogle helt standard hvedenudler og en pakke æg og satte min lid til, at jeg ville kunne bikse noget sammen af, hvad jeg ellers havde på kontoret.
Og som det så ofte er, når jeg laver den øvelse, så blev det en ret vidunderlig og meget meget nem ret, som varmer helt vidunderligt i den isvinter, der har ramt os. Her kommer den!
Nudelsuppe med hoisin
15 min / 1 portion
Ingredienser
Suppe
- 5-6 dl vand
- 1-2 forårsløg
- 0,5 spsk olie
- 1 lille fed hvidløg
- 2 gode skiver ingefær
- 0,5 spsk fond
- 1 spsk soja
- 1 spsk hoisin
- 1 tsk riseddike
- 1-2 tsk lys tahin (kan udelades)
Fyld
- 0,5 squash
- 1-1,5 portion hvede- eller ægnudler
- En god håndfuld færdigsnittet og skyllet grønkål
Topping
- 1-2 æg
- 1 forårsløg, finthakket
- Sesamfrø
- Chiliolie (her: crispy chili oil fra Lao Gan Ma. Kunne også være Derhvorjegkommerfra’s Citrongræs chilisovs)
Sådan gør du
Kog vandet op i en elkoger. Sæt en mellemstor gryde og en stor pande på blussene og varm op.
Skær forårsløg i mindre stykker og steg i gryden i lidt olie. Skær hvidløget i tynde skiver og ingefæren i grove skiver (du kan beholde skrællen på). Tilsæt til gryden.
Når forårsløget har fået lidt farve, hældes det kogende vand på. Tilsæt fond, soja, hoisin, eddike og tahin. Sidstnævnte sikrer en lidt mere “cremet” mundfølelse, når du spiser suppen. Lad simre.
Skær squashen i halvmåneskiver og steg på panden i lidt olie med et drys salt, til den har godt med farve. Sæt til side.
Steg nu 1-2 spejlæg i panden, som du kan lide dem. Jeg foretrækker dem en anelse flydende i æggeblommen.
Kog nudlerne direkte i suppen efter anvisningerne på pakken. De sidste 15 sekunder tilsættes en god håndfuld grønkål.
Anret i en stor, dyb skål og top med æggene, finthakket forårsløg og sesamfrø. Server med chiliolie.
Hej Camilla
Tak for gode opskrifter! Jeg har haft lyst til alle de nudelsupper som du har postet på insta den sidste tid, og nu skal det endelig være!
Jeg kan dog ikke læse i opskriften hvornår du tilføjer hvidløg og ingefær til gryden? Heller ikke fonden, men den regner jeg med at man tilsætter sammen med vandet ☺️
GODT du skriver. Opskriften er hermed opdateret. 🙂